Aleks Bouven (©Reuters)
Aleks Bouven (©Reuters)

Vaterpolo: Grčka iznenadila Mađarsku, Bouven doneo pobedu SAD

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 08:19

Ameri se mučili sa Japanom

Prvo iznenađenje i na vaterpolo turniru. Selekcija Mađarska je po mišljenju mnogih došla u Tokio kao prvi favorit za zlato, ali se „okliznula“ već prvog dana takmičenja.

Za iznenađenje se pobrinula Grčka, koja je napravila preokret i upisala trijumf sa 10:9.

Izabrane vesti

Mađarska je dobro otvorila meč, imala je vođstvo u rukama, pa čak i tri gola prednosti u jednom trenutku (5:2), ali Grci nisu gubili glavu, igrali su strpljivo i mic po mic smanjivali zaostatak do izjednačenja 6:6.

Golom Papanastasijua Heleni su napravili potpuni obrt i poveli 8:6, ali se ni Mađari nisu predavali, držali su priključak, a ispostavilo se da je meč rešio Vlahopulos pogotkom sa igračem više 3:40 pre kraja.

Najefikasniji u grčkom sastavu bio je Funtulis sa tri gola, koliko se dali i Varga i Erdelji na u mađarskom sastavu.

A, navijači Partizana mogu da trljaju ruke sa zadovoljstvom, jer novi igrač crno-belih, Amerikanac Aleks Bouven je odigrao sjajan meč i najzaslužniji je za pobedu nad Japanom – 15:13.

Jako težak meč dobio je tim SAD, čak je Japan u velikom delu utakmice imao vođstvo u rukama. Poslednji put Samuraji su vodili 10:8, a onda je usledio preokret, serija 5:0 kojom je tim Dejana Udovičića trasirao put do pobede.

Aleks Bouven je sa pet golova bio najefikasniji igrač utakmice.

U prvom meču dana Italija je deklasirala Južnu Afriku sa 21:2. Svi azuri su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Frančesko di Fulvio sa pet golova. 



tagovi

vaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija Grčketokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara