Rio - fenomenalna stvar

Izvor: Danas, 06.Sep.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio - fenomenalna stvar

Beograd - Šansu koja im se ukazala porazom SAD od Rusije u osmom kolu Svetskog kupa odbojkašice Srbije maksimalno su iskoristile - trijumfom nad Argentinom naše dame plasirale su se na Olimpijske igre u Riju naredne godine - 3:2 (25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4). Maja Ognjenović i saigračice time su vezale desetu pobedu na Svetskom kupu, što je bilo dovoljno za zauzimanje jednog od prva dva mesta na kraju ligaškog dela Svetskog kupa.

- Znali smo i pre utakmice da >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << će biti teško. Bilo je normalno očekivati da ne odigramo previše kvalitetnu utakmicu, iako smo igrali protiv slabijeg protivnika, jer je nama meč značio sve, a njima ništa. Videlo se da naše igračice nisu bile relaksirane i da su praktično na silu igrale - sumirao je utiske selektor Terzić nakon duela sa Argentinom.

Tamo gde su stale u Japanu na Svetskom kupu odbojkašice Srbije trebalo bi da nastave na Evropskom prvenstvu u oktobru.

- Mnogo lakih lopti nismo uspeli da tehnički odradimo jer smo bili stegnuti. Ipak, kada se završi takmičenje sabira se konačan utisak, a to je da smo odradili fenomenalan posao, ne samo rezultatski, već i igrački. Igrali smo veoma dobro i to bi trebalo svima da bude u glavi - jasan je prekaljeni odbojkaški stručnjak.

Ognjenović: Postigli neočekivano

- Znali smo za veliki ulog, Argentinke su igrale rasterećenije i uspele su da se vrate posle dva seta minusa. Igrali smo stegnuto jer smo morale da pobedimo kako bi otišli u Rio. Srećne smo što smo uspeli da se plasiramo na OI, iako je malo to ko očekivao. Raduje što smo igrali kao tim - zaključila je Maja Ognjenović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.