FANTASTIČNO Naše odbojkašice desetom uzastopnom pobedom overile vizu za Rio

Izvor: Blic, 06.Sep.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FANTASTIČNO Naše odbojkašice desetom uzastopnom pobedom overile vizu za Rio

Naša ženska odbojkaška reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Riju de Žaneiru sledeće godine, pobedom u poslednjem kolu Svetskog kupa nad Argentinom sa 3:2 (25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4).

Taj trijumf ujedno je doneo Srpkinjama prvu medalju u Svetskom kupu, ali neće biti poznato da li srebrnu ili zlatnu dok se ne odigra meč Japana i Kine, u kome ćemo navijati za domaću selekciju.

Iz Japana su na Olimpijske igre plasman izborile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve najboljeplasirane selekcije posle 11 kola, a Srbija je do jedne od te dve pozicije stigla na neverovatan način - pobedivši u deset uzastopnih utakmica.

Izabranice selektora Zorana Terzića započele su takmičenje porazom od Kine, da bi potom napravile neverovatnu seriju pobedivši sve svoje preostale rivale, među kojima su bile i svetske šampionke SAD i evropske prvakinje Rusiju.

Delovalo je posle pobede nad Kenijom u subotu (3:0) da su Srpkinje gotovo siguran učesnik u Riju, ali je taj pritisak i te kako uticao na naše odbojkašice i malo je nedostajalo da sve stečeno izgube protiv Argentine.

Povele su Srpkinje relativno lako sa 2:0 u setovima i imale 19:19 u trećem setu, posle čega kao da su se odbojkašice uplašile uspeha. Zahvaljujući velikim greškama naših igračica, Argentina je uspela da prepolovi našu prednost, a potom i u četvrtom setu stigne do velike prednosti.

Tada je Tijana Bošković zaigrala maestralno i praktično sama uspela da dovede Srbiju u vođstvo sa 22:21 i 23:22, međutim Argentina je uspela da u dramatičnoj završnici osvoji i taj set.

Postojala je bojazan kako će uticati gubljenje seta posle velikog preokreta, ali u petom setu one su odigrale perfektno, izgubile samo četiri poena, pa su zasluženo slavile na kraju. Naša ženska odbojkaška selekcija je tako izborila učešće na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske odbojkašice kroz dramu do Rija!

Izvor: B92, 06.Sep.2015

Reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Riju 2016, posle pobede nad selekcijom Argentine u poslednjem kolu Svetskog kupa sa 3:2 u setovima!..Naše devojke savladale su rivalke posle velike borbe, iako su imale dva seta prednosti, da bi maestralnom igrom u petom setu ipak stigle do velike...

Nastavak na B92...

Odbojkašice prezadovoljne: Najvažnije da smo se plasirale na Olimpijske igre

Izvor: Blic, 06.Sep.2015

Naše odbojkašice očekivano su prezadovoljne pošto su na turniru Svetske lige u Japanu izborile plasman na Olimpijske igre, ali i vidno premorene posle teško ostvarene pobede u duelu sa Argentinom (3:2)...Tijana Malešević je istakla da je veliki pad u igri naših reprezentativki krajem trećeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.