Rio domaćin završnog turnira Svjetske lige

Izvor: BanjalukaLive.com, 07.Mar.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio domaćin završnog turnira Svjetske lige

Finalni turnir Svjetske lige odigraće se od 15. do 19. jula u Rio de Žaneiru. Biće to ujedno i generalna proba za olimpijski turnir iduće godine. Završni turnir htjeli su da organizuju i Australija, Iran i Poljska. Na F6 osim domaćina, Brazila, igraće prve dvije selekcije iz grupe A i B i pobjednik finalnog turnira Druge divizije u Bugarskoj. Ukoliko Brazilci u grupi A, u kojoj je i selekcija Srbije, osvoje prvo ili drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << mjesto, u Rio će igrati trećeplasirana selekcija. To praktično znači da "orlovi" moraju da budu bolji od Italije ili Australije. U grupi A su: SAD, Poljska, Iran i Rusija. Komercijalno takmičenje startuje posljednjeg vikenda maja, 29-31, kada će izabranici Nikole Grbića u Kubaji odmjeriti snage sa Brazilom. Potom slijedi gostovanje kod "azura", da bi trećeg, četvrtog i petog vikenda, u Novom Sadu i Beogradu dočekali Brazil, Australiju i Italiju. Posljednje sedmice, 4. i 5. jula, Stanković i drugovi u Južnoj Vantiri igraju sa "kengurima". Srbija do sada ima četiri srebra i tri bronze. Posljednji put na pobjedničko postolje popeli su se 2010. u Argentini, od kada i nisu igrali na završnom turniru. Prošle godine bili su šesti. (Novosti)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Finalni turnir Svetske lige u Riju

Izvor: B92, 07.Mar.2015

Svetska odbojkaška federacija saopštila je da će finalni turnir Svetske lige biti održan od 15. do 19. jula u dvorani „Marakanazinjo“ u Rio de Žaneiru...Na finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Brazil, po dve prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobednik Finalnog turnira II divizije...Ukoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.