Finalni turnir Svetske lige u Riju

Izvor: B92, 07.Mar.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finalni turnir Svetske lige u Riju

Svetska odbojkaška federacija saopštila je da će finalni turnir Svetske lige biti održan od 15. do 19. jula u dvorani „Marakanazinjo“ u Rio de Žaneiru.

Na finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Brazil, po dve prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobednik Finalnog turnira II divizije.

Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u A grupi, na finalnom turniru će igrati trećeplasirana selekcija iz A grupe.

Seniori Srbije igraće u A >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom. U B grupi I divizije igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska.

FIVB je saopštio da su prvi put u istoriji kandidature za organizaciju finalnog turnira podnele četiri zemlje: Australija, Brazil, Iran i Poljska.

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastupiće 18. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila četiri srebra i tri bronze.

Seniori Srbije će Brazil, Italiju i Australiju dočekati u Novom Sadu i Beogradu, a takmičenje počinje poslednjeg vikenda u maju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.