Rapsodija Srbije pred meč odluke!

Izvor: B92, 15.Avg.2016, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapsodija Srbije pred meč odluke!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kinu sa ubedljivih 94:60 u poslednjem meču grupne faze na olimpijskom turniru.

Ekipa Aleksandra Đorđevića takmičenje u A grupi završava na četvrtom mestu posle pobeda protiv Venecuele i Kine i poraza od Francuske, SAD i Australije.

Rival našoj selekciji u odlučujućem četvrtfinalnom okršaju biće Hrvatska, Argentina ili Litvanija u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od raspleta u grupi B.

U duelu sa Kinom Srbija je odigrala fantastično drugo poluvreme u kojem je pokazala sav svoj potencijal. Posebno raduje sjajna igra Nikole Kalinića i Milana Mačvana koji su uz Bogdana Bogdanovića i pokrenuli tim.

Kina je solidno počela, ali Srbija je do poluvremena stekla već 15 poena prednosti. U trećoj četvrtini usledio je čas košarke, Teodosić, Mačvan i Kalinić razigrali su ostatak ekipe, a u samom finišu Srbija je imala i najvećih +45 (90:45).

Kalinić je bio igrač utakmice sa 15 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte. Bogdanović je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Raduljica je imao 11 poena i 4 skoka, a Mačvan 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije. U ekipi Kine Ji je ubacio 20, a Žai 11 poena. Tok meča:

Srbija je sasvim solidno otvorila meč. Bogdanović se razigrao, ubacio je brzih osam poena i naša selekcija vodila je sa 14:7 posle pet minuta.

Usledio je odgovor rastrčanih Kineza, pa je Đorđević morao da reaguje posle šest primljenih poena bez odgovora. Kinezi su bili veoma uporni kao što se i očekivalo, a osim Bogdanovića i donekle Jokića u sastavu Srbije nije bilo raspoloženog igrača.

Ipak, posle sjajne akcije našeg tima za tri sekunde Nedović je ubacio trojku u poslednjem trenutku prve deonice za 24:18.

Početkom druge deonicde Kalinić i Raduljica su se pridružili Bogdanoviću i Srbija je brzo stigla do prve dvocifrene prednosti.

Đorđević je mnogo rotirao, svi igrači su već do sredine druge deonice dobili priliku, a Kina se nije predavala i uspevala je da se održi na minusu od 15-ak poena.

Tako je i završeno prvo poluvreme. Kao i na kraju prve četvrtine ubacili smo trojku u poslednjim trenucima, a Nedovića je zamenio Simonović u drugoj deonici. Nakon 20 minuta Bogdanović je imao 10, a Kalinić 11 poena.

Početak drugog poluvremena doneo je pet poena Teodosića i trojku Mačvana za seriju 8-2, pa je naša selekcija prvi put prebacila +20 (51:30).

Nastavio je tandem igrača poniklih u FMP Železniku da sarađuje, a Mačvan je napokon došao do svoje igre što bi moglo da bude veoma važno pred četvrtfinale.

Fantastičan je bio i Nikola Kalinić koji je leteo po terenu. Pravio je i neke greške, ali je bio bez dileme najbolji igrač ekipe. Takva igra donela je ogromnih 60:30 u 25. minutu. Nakon 30 minuta bilo je neverovatnih 78:43, a Srbija je treću četvrtinu dobila sa 35:15.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.