Prvo «Olimpijsko druženje» u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Sep.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo «Olimpijsko druženje» u Kragujevcu

Kragujevac će biti prvi grad domaćin sportsko- obrazovne manifestacije «Olimpijsko druženje» koju zajednički organizuju Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka, u petak, 12. septembra - najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Grada kojoj su u ime grada Kragujevca prisustvovali Zoran Rajović, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje i Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << gradonačelnika za sport, a u ime Vojvođanske banke, direktor filijale u Kragujevcu, Vladan Bošković.

Pozdravljajući ideju i inicijativu Vojvođanske banke kojom potvrđuje svoje društveno odgovorno poslovanje u lokalnoj zajednici, Rajović je istakao da je siguran da će se kragujevački osnovci u velikom broju uzeti učešće u ovoj manifestaciji jer je, nažalost, u školama, nedovoljno aktivnosti kroz koje učenici stiču neformalna obrazovanja.

Ova manifestacija koja će se održati u gradovima širom Srbije namenjena je osnovcima koji će imati priliku da kroz igru i druženje razvijaju takmičarski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti.

Vojvođanska banka već punu deceniju podržava vrhunski sport i kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije pomaže našim Olimpijcima na putu do medalja. Cilj nam je da deca pokažu svoja znanja i veštine iz nekih tradicionalnih sportskih igara, ali takođe i kroz niz edukativnih radionica i podsete nas na taj način na istorijat olimpizma u Srbiji - rekao je Vladan Bošković, direktor filijale Vojvođanske banke u Kragujevcu.

Prvo «Olimpijsko druženje» biće održano na platou ispred zgrade Grada, u petak, 12. septembra, u 12 časova. Kragujevački osnovci od četvrtog do šestog razreda iz deset osnovnih škola imaće priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama kao što su preskakanje jame, nošenje devojke, okretanje oko štapa, izvlačenje marame i nadvlačenje kanapa, a podršku će im pružiti naši olimpijci.

Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja biće organizovan i kviz znanja putem koga će moći da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama. Najbolji tim iz Kragujevca uz ostale pobednike iz Niša, Leskovca, Pančeva i Beograda učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koju je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima. Banka je obezbedila i sportske lopte za tri prvoplasirane ekipe na manifestacijama u svim gradovima.

Pored predstavnika Olimpijskog komiteta, svoje učešće na ovom druženju potvrdila je Jovana Risović, golman ženske rukometne reprezentacije Srbije, a očekuje se učešće i drugih Olimpijaca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neobične igre za buduće olimpijce

Izvor: Šumadija Press, 11.Sep.2014, 12:27

U Kragujevcu će se u petak (12.septembar) održati sportsko-obrazovna manifestacija "Olimpijsko druženje", namenjena učenicima osnovnih škola.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.