Marinine lavice – Tamo gde nam je mesto

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 10:48

Marinine "lavice" – "Tamo gde nam je mesto"

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na treće uzastopne Olimpijske igre.

Izabranice Marine Maljković zauzele su treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu, pa će se naći među 12 odabranih na Igrama u Parizu.

"Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu – nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ", istakla je jedna od najiskusniji u timu Saša Čađo.

Srbija je na turniru izgubila od Nemačke i Australije, ali je zato pobeda protiv Brazila bila dovoljna da se tim plasira u Pariz.

"Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz", rekla je Ivon Anderson.

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica na Olimpijskim igrama.

U prethodna dva navrata tim Marine Maljković je stigao do polufinala – iz Rija se vratio sa bronzanom medaljom, a iz Tokija sa četvrtom pozicijom.



"Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama koje su mi kao prave sestre"
, zaključila je Anđela Dugalić.

Olimpijske igre su od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir će se igrati u prvoj fazi na Pjer Maroj stadionu u Lilu, a završnica u pariskom Bersiju.

Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.