Olimpijski šampion i svetski rekorder u atletici ostao bez finala ZBOG RAGBIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 17:10

Olimpijski šampion i svetski rekorder u atletici ostao bez finala ZBOG RAGBIJA

Na prethodnim igrama u Riju postavio je novi svetski rekord

Svetski rekorder na 400 metara i olimpijski šampion iz Rija, Južnoafrikanac Vejd van Nikerk, nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

On je u svojoj, trećoj kvalifikacionoj grupi, istrčao 45,14 sekundi, čime je zauzeo peto mesto. Najbrži u kvalifikacijama bio je Kirani Džejms iz Grenade, zlatni iz Londona i srebrni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Rija, u vremenu 43,88.

Iz njegove, prve kvalifikacione grupe, dalje je prošao i Kolumbijac Antoni Zambrano u vremenu 43,93, a Holanđaninu Limarvinu Bonifaciji bio je dovoljan nacionalni rekord od 44,62 da i kao trećeplasirani dođe u finale.

U drugoj grupi najbrži je bio Majkl Čeri iz SAD u vremenu 44,44, a pratio ga je Jamajkanac Kristofer Tejlor sa 44,92.

Stiven Gardiner sa Bahama predvodio je treću kvalifikacionu grupu u vremenu 44,14, a drugi je bio Majkl Norman iz SAD sa 44,52. Dalje se, na osnovu vremena, plasirao i Isak Makvala iz Botstvane.

Finale na 400 metara je na programu 5. avgusta od 14.00 po našem vremenu.

Najbolji iz Rija, kada je i oborio svetski rekord (43,03) povredio se godinu dana kasnije, prilikom ragbi utakmice poznatih. Ovaj incident odvojio ga je od treninga šest meseci, posle čega se nikada nije potpuno ni oporavio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.