Olimpijske igre u Parizu: Široka bojkot koalicija ako ruskim i beloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju - Poljska

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 16:01

Olimpijske igre u Parizu: "Široka bojkot koalicija ako ruskim i beloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju" - Poljska

Poljski ministar sporta kaže da bi do 40 zemalja moglo da bojkotuje Olimpijske igre u Parizu, čime bi one, kako je rekao, bile potpuno obesmišljene.

Do 40 zemalja moglo bi da bojkotuje Olimpijske igre u Parizu 2024. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, čime bi najveći sportski događaj na planeti bio potpuno obesmišljen, rekao je poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortničuk.

Njegovi komentari usledili su nakon što su Poljska, Litvanija, Estonija i Letonija zajedno odbacile plan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se Rusima i Belorusima dozvoli da se takmiče 2024. godine.

Ukrajina je zapretila da će bojkotovati Olimpijske igre u Parizu ako ruskim i beloruskim sportistima bude omogućeno da učestvuju.

Međutim, Međunarodni olimpijski komitet u četvrtak je rekao da bi bojkot bio samo "kažnjavanje sportista".

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.