Olimpijske igre su ispunjenje sna

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 21:58

"Olimpijske igre su ispunjenje sna"

"Ovo je ispunjenje sna, kada je Sara ušla u salu maštali smo o plasmanu na Olimpijske igre", izjavio selektor ženske bokserskog tima Mirko Ždralo.

Sara Ćirković je ranije danas izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skarlet Delgado.

"Ovo je ispunjenje sna mene kao trenera i Sare kao bokserke. Kada je ušla u salu maštali smo o ovom trenutku i plasmanu na OI. Imamo priliku da idemo na OI u Parizu. Zaista smo srećni. Znamo šta predstavljamo na OI u Parizu", rekao je Ždralo.

"Na OI u Parizu predstavljamo Srbiju i Republiku Srpsku", dodala je Sara Ćirković.

Srpska bokserka je na kvalifikacionom turniru u Italiji ostvarila tri pobede. Ona je prvo savladala Francuskinju Roman Mulai, a potom i Karim Šukuru iz Nigerije.

Sara Ćirković je danas u poslednjem kolu kvalifikacija bila bolja od Kanađanke Skarlet Delgado.

Sara Ćirković je 80. srpski sportista, koji je izborio plasman na OI u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.

Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ovo je ispunjenje sna!" Prva poruka Sare Ćirković posle posle plasmana na OI: Predstavljaćemo Srbiju i Republiku Srpsku

Izvor: Sportal.rs, 11.Mar.2024

Srpsko boksersko čudo Sara Ćirković izborila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, a posle obezbeđivanja vize iz Busto Arsicija je je poslala poruku da je srećna što će imati priliku da bude deo najveće sportske smotre na svetu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.