Olimpijske igre počinju 23. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021, 17:24

Olimpijske igre počinju 23. jula

Olimpijski komitet Srbije saopštio je danas da je na virtuelnom sastanku, koji je organizovao predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah, poručeno da će se Olimpijske igre u Tokiju održati od 23. jula do 8. avgusta. 

Bah je svim učesnicima sastanja pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

Danas se u medijima pojavila vest koja govori da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << japanska vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina, pročitano je saopštenje Vlade Japana.

Na sastanku Izvršnog odbora MOK u julu protekle godine, doneta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani.

Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19, rečeno je na sastanku koji je organizovao MOK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

IGRE U TOKIJU ĆE BITI ODRŽANE: MOK i Vlada Japana demantuju priče o otkazivanju najvećeg sportskog događaja

Izvor: Kurir, 22.Jan.2021

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner, su učestvovali na video sastanku koji je organizovao Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojeg se razgovaralo o toku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.