Odbojkašice Srbije igraju u Ningbou za olimpijsku vizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 11:19

Odbojkašice Srbije igraju u Ningbou za olimpijsku vizu

Poznati rivali i raspored.

Odbojkašice reprezentacije Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. godine u Ningbou sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Seniorke Srbije će otvoriti turnir utakmicom protiv Meksika, koja će se odigrati u subotu, 16. septembra od 4.00 časa po našem vremenu. Srbija će u 2. kolu, u nedelju, 17. septembra igrati protiv Ukrajine od 10.00 časova po našem vremenu. U 3. kolu, u utorak, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 19. septembra rival Srbiji biće Kanada od 4.00 časa po našem vremenu, a u 4. kolu, u sredu, 20. septembra, Češka od 10.00 časova po našem vremenu.

Posle drugog slobodnog dana Srbija će u 5. kolu, u petak, 22. septembra igrati protiv Dominikanske Republike od 4.00 časa po našem vremenu, a u 6. kolu, u subotu, 23. septembra protiv Holandije od 10.00 časova po našem vremenu.

Srbija će u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 24. septembra igrati protiv Kine od 13.30 časova po našem vremenu.

Mečevi B grupe će se igrati u Tokiju, u Japanu, a susreti C grupe u Lođu u Poljskoj. Olimpijske igre 2024. godine će se odigrati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Direktan plasman na OI obezbedila je Francuska, domaćin OI, u obe konkurencije. Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u 3 grupe sa po 8 selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vize

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.