OKS osuđuje uplitanje politike u sport

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS osuđuje uplitanje politike u sport

Shodno Olimpijskoj povelji i osnovnim načelima olimpizma Olimpijski komitet Srbije danas je najoštrije osudio svaki pokušaj uplitanja politike u sport, pa tako i incident koji se dogodio na utakmici kvalifikacija za EURO 2016 između fudbalskih selekcija Srbije i Albanije u Beogradu, ističe se u saopštenju nacionalnog olimpijskog komiteta dostavljenog Tanjugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Na sportskim borilištima nema mesta širenju političkih ideja, a fer plej kao jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti, mora biti poštovan od strane igrača, stručnih štabova, medija i svih koji na bilo koji način učestvuju u sportskim nadmetanjima.

Olimpijski komitet Srbije sa ponosom ističe dostojanstveno ponašanje fudbalera i stručnog štaba naše zemlje tokom utakmice sa Albanijom, kada su se uzdržali od odgovora na očiglednu provokaciju tokom meča. Time su još jednom pokazali kako se bori za svoju zemlju na sportskom terenu, i dali pozitivan primer svim građanima Srbije, a posebno najmlađima.

Olimpijski komitet Srbije u potpunosti podržava Fudbalski savez Srbije i igrače nacionalnog tima i spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da nadležne institucije dobiju celovite i istinite informacije, kako reprezentacija Srbije ne bi snosila posledice ovih provokacija", ističe se u saopštenju OKS.

OKS na kraju izražava uverenje da će celokupna situacija biti vrlo brzo rešena u korist sporta.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na sportskim borilištima nema mesta politici

Izvor: Beta, 17.Okt.2014

BEOGRAD, 17. oktobra 2014. (Beta) - Olimpijski komitet Srbije (OKS) osudio je u petak uplitanje politike u sport i incident na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i ocenio da su igrači Srbije svojim ponašanjem pokazali kako se na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.