Novi termin za ženski maraton na OI 2020

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi termin za ženski maraton na OI 2020

Ženski maraton i sve trke u brzom hodanju na Olimpijskim igrama u Japanu sledeće godine održaće se po novom rasporedu zbog ranije odluke da se one održe u Saporou umesto u Tokiju.

Ogranizatori su promenili datume kako bi izašli u susret atletičarima koji moraju da putuju 500 kilometara severnije od Tokija da bi se takmičili.

Ženski maraton će tako umesto 2. avgusta biti na programu šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana kasnije, dok će trka do 42 kilometra i 200 metara u muškoj konkurenciji biti tradicionalno održana poslednjeg dana Olimpijskih igara, a obe trke počeće u 7 sati po lokalnom vremenu.

Trke su iz Tokija premeštene u Saporo zbog visokih temperatura, koja u tom periodu godine u glavnom gradu Japana mogu da dostignu i 30 stepeni.

Trke u novim terminima održaće se od 6. do 9. avgusta, četiri dana uzastopno, odlučeno je nakon konsultacija između Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske atletske federacije.

Trka na 20 kilometara u brzom hodanju u muškoj konkurenciji biće na programu 6. avgusta, dok će ista disciplina u ženskoj konkurenciji kao i trka na 50 kilometara u brzom hodanju za muškarce biti održani dan kasnije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.