Marej: Teško kao sa Novakom; Del Potro: Ovo je moje zlato

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej: Teško kao sa Novakom; Del Potro: Ovo je moje zlato

Dvostruki olimpijski šampion u tenisu Endi Marej je priznao da mu je finalni duel protiv Argentinca Huana Martina del Porta bio jedan od najtežih u karijeri.

Marej je slavio sa 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 i postao prvi igrač u istoriji koji je odbranio titulu.

"Bio je to jedan od najtežih mečeva za titulu koji sam odigrao. Podjednako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << težak kao kada sam protiv Novaka Đokovića na US Openu 2008. osvojio svoj prvi Gren slem trofej. Danas je, takođe, bilo vrlo teško, emocionalno i fizički. Imao sam mnogo uspona i padova", rekao je Marej.

"Ponosan sam što sam prvi teniser koji je uspeo da obraniti titulu na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji. Za to vreme puno toga se dogodilo. Od Igara u Londonu imao sam operaciju na leđima, mnogo toga se promenilo, pao sam na ATP listi, prolazio sam kroz teška vremena... Drago mi je da se još takmičim na velikim turnirima. Pokušavam i dalje da idem napred".

Novinare je zanimao oda li će titulu braniti i u Tokiju 2020.

Izvor: Youtube

"Ko zna. Za četiri godine ću imati 33 i ne mogu da zamislim da ću igrati na sadašnjem nivou. Sada želim samo da uživam u pobedi", rekao je Marej.

Del Potro je u Riju pobedio Novaka Žokovića u 1. kolu, Rafaela Nadala u polufinalu, ali je stao na poslednjem stepeniku.

"Olimpijske medalje će ostati sa mnom zauvek. Na početku turnira nisam razmišljao o ovakvom kraju. Ovo je veliki uspeh, ostvarenje sna. Srebrna medalja je poput zlatne za mene. Ne mogu da verujem da sam svojoj zemlji doneo medalju", istakao je Del Potro.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Marej: Teže nego sa Novakom; Del Potro: Ovo je moje zlato

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2016

Dvostruki olimpijski šampion u tenisu Endi Marej je priznao da mu je finalni duel protiv Argentinca Huana Martina del Porta bio jedan od najtežih u karijeri...Marej je slavio sa 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 i postao prvi igrač u istoriji koji je odbranio titulu..."Bio je to jedan od najtežih mečeva za titulu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.