Leskovčanki za 3 stotinke umakla medalja na Evropskom olimpijskom festivalu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanki za 3 stotinke umakla medalja na Evropskom olimpijskom festivalu

Plivačici iz Leskovca Nini Stanisavljević izmakla je medalja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, i to za 3 stotinke, pošto je finalnu trku na 100 m kraul završila kao četvrta. Ipak, 15-godišnja Leskovčanka imaće još prilika da se iz Bakua vrati sa medaljom, pošto je očekuju trke na 50 m slobodnim stilom, kao i dve štafete.

Stanisavljevića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u finalu plivala brže nego u kvalifikacijama ili polufinalu, pošto je deonicu od 100 m isplivala za 56,28 sekundi. Ipak, to nije bilo dovoljno za medalju, pošto je 3 stotinke brža od nje bila Karmen Veiler Sastre iz Španije.

Pobedila je Ruskinja Aleksandra Sabitova, dok je srebro otišlo u ruke Britanke Tamrin van Selm.

Propuštenu priliku Stanisavljevića će pokušati da nadoknadi narednih dana. Sutra je očekuju kvalifikacije u ženskoj štafeti 4 x 100 m, a u četvrtak, 25. jula učestvovaće u miks štafeti. Dan kasnije će plivati i pojedinačno, jer je očekuje i nastup kraul na 50 m.

I drugi predstavnik PK Dubočica, Leskovca, ali i čitavog juga Srbije Bratislav Pešić nastupiće sutra ujutru, plivajući kraul 50 m, pošto polufinala na duplo dužoj stazi nije uspeo da se domogne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.