Legenda ostavlja skije: Olimpijski šampion najavio kraj

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda ostavlja skije: Olimpijski šampion najavio kraj

Slavni Norvežanin završiće karijeru ove zime.

Foto: Tanjug/AP/Marco Tacca

Još mesec dana i gotova je jedna od najvećih ski karijera.

Norvežanin Aksel Lund Svindal (36), aktuelni olimpijski šampion u spustu, najavio je da će se penzionisati sledećeg meseca, posle takmičenja u švedskom gradu Are.

"Odluka je doneta tokom prethodnih nekoliko nedelja. Mogu još jednom da dam sve od sebe i posle toga je gotovo. Uporne povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kolena su me ometale poslednje tri godine da nastavim karijeru", rekao je Svindal u Kicbilu, za austrijsku televizijsku stanicu ORF.

Svindal je naveo da očekuje da u Areu učestvuje 6. februara u super džiju, kao i tri dana kasnije u spustu. Nakon toga, zvanično će se povući i završiti blistavu karijeru, dugu 17 sezona i prožetu prestižnim odličjima.

Norvežanin u kolekciji za poštovanje ima dva olimpijska zlata (Vankuver 2010 super-veleslalom, Pjongčang 2018 slalom), kao i još dve medalje iz Vankvuera - srebro (spust) i bronzu (veleslalom). Na Svetskom šampionatu je prvu medalju osvojio 2005. u Bormiju (alpska kombinacija), a potom je u Areu 2007. pobeđivao u disciplinama spust i veleslalom.

Zbirno, ima pet zlata sa svetskih prvenstava, kao i još dve bronze. Takođe, dva puta je bio ukupni pobednik Svetskog kupa u skijanju, 2007. i 2009.

Da bi se oprostio kako dolikuje, čuveni 36-godišnjak propustio je trke u austrijskom Kicbilu i za to vreme odmarao i čuvao koleno za brzinske trke u Garmiš-Partenkirhenu sledeće nedelje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Legendarni Svindal odlazi u penziju

Izvor: B92, 28.Jan.2019, 13:23

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal najavio je da će se penzionisati sledećeg meseca posle takmičenja u švedskom Areu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.