Košarkašice Srbije nisu uspele da slome Španiju

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Srbije nisu uspele da slome Španiju

Košarkaške reprezentativke Srbije poražene su na startu olimpijskog turnira od selekcije Španije rezultatom 65:59.

Izabranice selektorke Marine Maljković su pružile odličan otpor, u poslednju četvrtinu su ušle sa košem zaostatka, ali nisu uspele da dođu do preokreta.

Uskoro opširnije:

Srbija se u Brazilu nalazi u grupi B, a osim sa Španijom igraće i sa SAD, Kanadom, Kinom i Senegalom.

Najbolje četiri ekipe iz grupe prolaze u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narednu fazu.

Tok meča:

Izabranice Marine Maljković su odlično otvorile utakmicu, vodile su u jednom trenutku sa 13:4, prednjačila je Jovana Milovanović, a posle serije od 5:0 selekcije Španije probudila se i Danijel Pejdž. U prilično čvrstoj igri do kraja prve deonice protivnice naše reprezentacije su se bolje snašle i na prvi mali odmor otišle sa poenom viška - 19:18.

Poene za Srbiju postigle su samo Milovanović (devet), Pejdž (šest) i Petrović (tri).

Španija je drugu deonicu otvorila sa četiri uzastopna poena, pre nego što je Dajana Butulija pogodila za dva.

Ipak, selekcija Srbije nikako nije uspevala da izjednači rezultat, Milovanović nije mogla sve sama, ali joj se u pravom trenutku pridružila Tamara Radočaj i polaganjem na minut do kraja poluvremena donela minimalnu prednost Srbiji.

Na 41 sekund do velikog odmora Nikols je bila polovično precizna sa linije slobodnih bacanja, pa su usledila dva promašaja za tri poena, Milovanovićeve i Petrovićeve - 31:31.

Poluvreme je Milovanovićeva završila sa 13 poena, a na drugoj strani najzapaženija je bila Ndur sa sedam pogodaka i deset skokova. Za 20 minuta nijedna ekipa nije uspela da pogodi trojku, Srbija je pokušala pet, a Španija šest puta.

Prvom trojkom na utakmici Sonja Petrović je donela prednost Srbiji na startu drugog poluvremena, rezultatska klackalica je nastavljena u narednim minutima, sve do pogotka van linije 6,75 za Ćaragaj. Novo poravnanje je donela Pejdž, ali je Krus na dva minuta do kraja deonice polaganjem obezbedila prednost od dva poena za Španiju pred poslednju četvrtinu - 46:44.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽIVO: Srbija - Španija 31:31 (poluvreme)

Izvor: Večernje novosti, 07.Avg.2016

Košarkašice Srbije igraju protiv Španije prvi meč na Olimpijskom turniru Košarkašice Srbije igraju protiv Španije prvi meč na Olimpijskom turniru.Iako su naše devojke osvojile zlato na Evropskom prvenstvu u ovaj meč ulaze sa oreolom autsajdera. Reprezentacija Španije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.