Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 07.08.2016.

19:10

Košarkašice Srbije nisu uspele da slome Španiju

Košarkaške reprezentativke Srbije poražene su na startu olimpijskog turnira od selekcije Španije rezultatom 65:59.

Izvor: B92

Autor:B92

Košarkašice Srbije nisu uspele da slome Španiju

Izabranice selektorke Marine Maljković su pružile odličan otpor, u poslednju četvrtinu su ušle sa košem zaostatka, ali nisu uspele da dođu do preokreta.

Sjajnu partiju je pružila Jovana Milovanović, vukla je reprezentaciju Srbije tokom celog meča, a na kraju je imala 17 poena uz pet skokova uz šut iz igre 7 od 13.

Danijel Pejdž joj je pružila solidnu podršku sa 14 poena i takođe pet skokova, dok je Sonja Petrović ubacila 12, ali uz loš procenat iz igre (4 od 13).

Potpuno su podbacile sestre Dabović, Ana je odigrala 26 minuta bez pogotka iz igre (0 od 7), dok je Milica na terenu provela nešto manje od deset minuta, bez poena uz tri asistencije i dva skoka.

Na drugoj strani Ćargaj je ubacila 15 poena, Ndur je zabeležila dabl dabl (11 poena, 12 skokova), a dvocifrena je bila i Krus sa 13 poena.

U narednoj utakmici u utorak od 19.15 reprezentacija Srbije se sastaje sa Kanadom, koja je u prvom duelu savladala Kinu sa 90: 68.

Srbija se u Brazilu nalazi u grupi B, a osim sa Španijom igraće i sa SAD, Kanadom, Kinom i Senegalom. Najbolje četiri ekipe iz grupe prolaze u narednu fazu.

Tok meča:

Izabranice Marine Maljković su odlično otvorile utakmicu, vodile su u jednom trenutku sa 13:4, prednjačila je Jovana Milovanović, a posle serije od 5:0 selekcije Španije probudila se i Danijel Pejdž. U prilično čvrstoj igri do kraja prve deonice protivnice naše reprezentacije su se bolje snašle i na prvi mali odmor otišle sa poenom viška - 19:18.

Poene za Srbiju postigle su samo Milovanović (devet), Pejdž (šest) i Petrović (tri).

Španija je drugu deonicu otvorila sa četiri uzastopna poena, pre nego što je Dajana Butulija pogodila za dva.

Ipak, selekcija Srbije nikako nije uspevala da izjednači rezultat, Milovanović nije mogla sve sama, ali joj se u pravom trenutku pridružila Tamara Radočaj i polaganjem na minut do kraja poluvremena donela minimalnu prednost Srbiji.

Na 41 sekund do velikog odmora Nikols je bila polovično precizna sa linije slobodnih bacanja, pa su usledila dva promašaja za tri poena, Milovanovićeve i Petrovićeve - 31:31.

Poluvreme je Milovanovićeva završila sa 13 poena, a na drugoj strani najzapaženija je bila Ndur sa sedam pogodaka i deset skokova. Za 20 minuta nijedna ekipa nije uspela da pogodi trojku, Srbija je pokušala pet, a Španija šest puta.

Prvom trojkom na utakmici Sonja Petrović je donela prednost Srbiji na startu drugog poluvremena, rezultatska klackalica je nastavljena u narednim minutima, sve do pogotka van linije 6,75 za Ćaragaj. Novo poravnanje je donela Pejdž, ali je Krus na dva minuta do kraja deonice polaganjem obezbedila prednost od dva poena za Španiju pred poslednju četvrtinu - 46:44.

Ćargaj je poslednjih deset minuta otvorila trojkom, igralo se poen za poen, ali je na svaki nagoveštaj povratka Srbije Španija imala odgovor.

Ana Dabović je pogađala samo sa linije slobodnih bacanja, Milovanović je u poslednjem minutu vezala četiri poena i smanjila na posed zaostatka, ali do potpunog preokreta nije došlo, Ndur je stavila tačku na meč poenima na četiri sekunde do kraja za konačnih 65:59.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve