Ko su favoriti na Igrama u Sočiju?

Izvor: B92, 07.Feb.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su favoriti na Igrama u Sočiju?

Čekanje je gotovo, Zimske olimpijske igre u Sočiju su otvorene, pa je pravo vreme za predstavljanje najvećih favorita za osvajanje medalja.

Na Igrama u Sočiju učestvovaće preko 2.500 sportista iz 88 zemalja i oni će se takmičiti u 15 sportova.

Kao i pred svake Igre, najveće interesovanje vlada za takmičenja u alpskom skijanju, ski skokovima i hokeju na ledu.

Zahvaljujući rezultatima od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početka ove sezone, epitet favorita u alpskom skijanju kod muškaraca izborili su Aksel Lund Svindal, Marsel Hiršer, Bodi Miler i Ted Ligeti, a kod žena Marija Hefl-Riš, Lara Gut i Mikaela Šifrin.

Ako ste već sa 24 godine legenda u svom sportu, morate biti i favorit pred Soči, a takav je slučaj sa Gregorom Šlirencauerom, od kojeg se uprkos lošijoj formi očekuje mnogo i na normalnoj i na velikoj skakaonici.

U hokeju na ledu titulu brane Kanađani, ali se mnogo očekuje i od selekcije domaćina, pa ne treba da čudi što su sve oči uprte u Sidnija Krozbija i Aleksandra Ovečkina.

Što se tiče domaćina, mnogo se očekuje od Jevgenija Pljuščenka u umetničkom klizanju, a u tom sportu favoriti su u ostalim disciplinama Kim Ju-Na i Tesa Virtu i Skot Moar.

Šon Vajt je najveća svetska zvezda u snoubordu, pa ne čudi što se od njega očekuje novo zlato, a u ženskoj konkurenciji velika su očekivanja od Hane Teter i Keli Klark.

Elizabet Jarnold će juriti zlato u skeletonu, u sankanju od svih takmičarki izdvaja Natali Gajsenberger, dok u bobu Kejli Hamfriz želi novo najsjajnije odličje, a Lolo Džons vreba iz prikrajka.

Kod muškaraca, u sankanju su favoriti Armin Cegedeler i Feliks Loh, dok će od ruskog boba očekuje najviše.

Veliko interesovanje vlada i za brzo klizanje, Iren Vist je ponovo favoritkinja, a isti epitet pred Igre u Sočiju kod muškaraca zaslužili su Šejni Dejvis i Sven Kramer.

U Sočiju će prvi put u program Igara biti uvršteni ski skokovi u ženskoj konkurenciji, a Sara Takanaši glavna je kandidatkinja za zlato. U nordijskom trčanju, Justina Kovalčik je među favoritkinjama, uz, naravno, Marit Bjergen, koja je već izborila mesto među olimpijskim legendama, dok se u bijatlonu najviše očekuje od Tore Berger.

U konkurenciji bijatlonaca, Martin Furkad se izdvaja, u nordijskoj kombinaciji se očekuje da će se za zlato boriti Erik Frencel i Džejson Lami-Šapui, dok je u akrobatskom skijanju Aleks Bilodu ispred svih.

Budite uz nas do kraja Igara 27. februara i otkrijte koji favoriti su opravdali očekivanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.