Ko će da nasledi Divca?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će da nasledi Divca?

Olimpijski komitet Srbije (OKS) će uskoro dobiti novog predsednika, koji će na toj funkciji naslediti Vlada Divca, a za sada je zvanično kandidaturu najavio samo Aleksandar Šapić, dok se nezvanično kao kandidat spominje Ivan Todorov.

Šapić, nekada jedan od najboljih vaterpolista na svetu i osvajač tri olimpijske medalje, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, potvrdio je Tanjugu da želi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << celo OKS, dok bi Todorov, ucesnik Olimpijskih igara u Seulu, dosadašnji potpredsednik OKS i predsednik Skupštine džudo saveza, uskoro trebalo da zvanično uđe u trku.

Kada je reč o drugim kandidatima, u javnosti su ranije pominjani Vladimir Grbić, koji je u međuvremenu bliži funkciji predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, zatim aktuelni ministar sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šostar, pa i predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić.

Kandidate za predsednika predlažu Savezi, članovi OKS, a rok za prijavu ističe 18 novembra.

Prema povelji MOK-a, Izborna skupština mora da se održi najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21. februar 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ko će da nasledi Divca? Šapić, Todorov ili neko treći

Izvor: RTS, 03.Nov.2016

Olimpijski komitet Srbije (OKS) uskoro će dobiti novog predsednika, koji će na toj funkciji naslediti Vlada Divca, a za sada je kandidaturu zvanično najavio samo Aleksandar Šapić, dok se nezvanično kao kandidat spominje Ivan Todorov. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.