Kapiten Ilić pomerio granice, želi polufinale na SP

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jan.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiten Ilić pomerio granice, želi polufinale na SP

Kapiten Srbije Momir Ilić rekao je da zvanični evropski vicešampion na predstojećem prvenstvu sveta u Španiji žele da „napadnu” medalju i poprave utisak posle slabijeg rezultata na Olimpijskim igrama u Londonu.
Imamo jasan cilj u Španiji, a to je da uđemo u polufinale. Mladi momci koji su sada u timu doneli su nam novu energiju sa kojom ovu želju možemo da ostvarimo – rekao je Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Tanjugu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) gde se ekipa nalazi na pripremama.
On je kao izuzetno važan faktor na putu do cilja naveo sjajnu atmosferu u reprezentaciji.
Moramo da imamo više samopouzdanja i uz malo sreće uveren sam da možemo daleko – poručio je Ilić.
Petar Nenadić, jedan od igrača od koga se u Španiji mnogo očekuje istakao je da je prethodna godina bila burna, ali da ekipa sa mnogo motiva dočekuje naredno veliko takmičenje.
Najrealnije je da idemo korak po korak, bez opterećujućih dugoročnih planova. Trebalo bi da se fokusiramo samo na startnu utakmicu protiv Koreje, koja će biti izuzetno teška, a kada to prođe razmišljaćemo o sledećim rivalima. To je recept za uspeh – rekao je Nenadić.
Nenad Vučković izjavio je da na narednom Svetkom prvenstvu u Španiji neće biti kalkulacija i da će ekipa u svaku utakmicu ulaziti „kao da je prva i poslednja”.
Svetsko prvenstvo ove godine počinje nešto ranije tako da nijedna reprezentacija neće imati mnogo vremena za pripreme. Tako da smo što se toga tiče svi u istoj situaciji – rekao je Vučković.
On je istakao da na narednom takmičenju ne sme da bude kalkulacija zbog novog sistema takmičenja, jer najbolje ekipe posle utakmica po grupama idu u osminu finala.
Prvo mesto u grupi mnogo donosi, praktično otvara put. Sa prvim mestom dobijamo lakšeg protivnika u osmini finala. Međutim, ne mora ništa da znači i ako ne budemo prvi u grupi, jer može da se dogodi da odigramo dobro u osmini finala i četvrtfinalu – rekao je Vučković.
Šampionat sveta održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.