Isinbajeva: Izbegnut skandal svetskih razmera

Izvor: RTS, 24.Jul.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isinbajeva: Izbegnut skandal svetskih razmera

Jelena Isinbajeva veruje da je Međunarodni olimpijski komitet, odlukom da dozvoli ruskim sportistima nastup na Igrama u Rio de Žaneiru, sprečio skandal svetskih razmera. Ruska strana zahvalna na objektivnoj odluci, rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

"Međunarodni olimpijski komitet je razumeo da bi zabrana učešća kompletnom ruskom
timu na Olimpijskim igrama 2016. godine rezultiralo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skandalom globalnih razmera", ocenila je za Tas dvostruka olimpijska pobednica u skoku s motkom Jelena
Isinbajeva.
"Komitet je shvatio da bi zabrana kompletnom ruskom timu bila velika greška i sportski skandal takvih razmera koji nije potreban", dodala je Isinbajeva.
Mutko: Objektivna odluka MOK-a
"Izvrššni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta doneo je u trenutnim okolnostima maksimalno objektivnu odluku da ne zabrani svim ruskim sportistima učeššće na Olimpijskim igrama, a ruska strana zahvalna je MOK-u za takvu odluku", izjavio je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.
On je ocenio da je odluka koju je doneo MOK bila je promiššljena i, u datom slučaju, na osnovu izvešštaja nezavisne komisije Svetske antidoping agencije, objektivna i doneta u interesu svetskog sporta i jedinstva olimpijske porodice.
Biciklisti i teniseri na Igrama
Međunarodna biciklistička unija (UCI) dozvoliće ruskim takmičarima da učestvuju na
Oliompijskim igrama u Riju, objavio je Skaj sport, pozivajući se na predsednika UCI Brajana Koksona.
Kokson mi je saopštio da ukoliko MOK ne suspenduje ruske sportiste, UCI ruskim biciklistima neće zabraniti da se takmiče u Riju, objavio je na svom tviter nalogu novinar Skaj sporta, preneo je Tas.
Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da svih sedam prijavljenih ruskih tenisera mogu da se takmiče na Olimpijskim igrama.
"Sedam ruskih tenisera koji su prijavljeni za olimpijski turnir prošlo je kroz rigorozna testiranja van Rusije. IFT smatra da je to dovoljno da ruski teniseri ispune uslove Međunarodnog olimpijskog komiteta", navodi se u saopštenju ITF-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković: Već se ježim, a nisam ni krenula u Rio

Izvor: Beta, 24.Jul.2016

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru učiniti sve da osvoji medalju."Već sam se naježila, a nisam ni krenula. Stvarno sam počastvovana što ću učestvovati na Olimpijskim igrama. Meni će ovo biti četvrte Igre. Velika mi je čast što ću predstavljati...

Nastavak na Beta...

Šta kaže ruska legenda o odluci MOK-a?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2016

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je uvideo da bi zabrana učešća ruskim sportistima na Olimpijskim igrama u Riju izazvala skandal svetskih razmera, izjavila je dvostruka olimpijska pobednica u skoku s motkom Jelena Isinbajeva za agenciju Tas...- Bila bi velika greška zabraniti Rusiji učešće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.