Ko će da uzme ruske medalje? Evo ko i zbog čega pokušava da izbaci baćuške sa OI

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će da uzme ruske medalje? Evo ko i zbog čega pokušava da izbaci "baćuške" sa OI

Međunarodni olimpijski komitet u nedelju će doneti konačnu odluku o učešću reprezentacije Rusije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a po zahtevu Međunarodne antidoping agencije (WADA) da ova zemlja bude izbačena sa najveće svetske smotre.

Rusi su optuženi za sistemski doping sportista u kom je učestvovala država, odnosno državni činovnici, ali osim izjava pojedinaca ne postoje konkretni dokazi za takvu tvrdnju.

Šta se iza svega krije? >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kome bi pripale medalje koje su već viđenjeoko vrata ruskih sportista? Time se u subotnjoj analizi bavio čuveni francuski list “Ekip”.

Prema procenama specijalizovane agencije Infostada Rusi bi u Riju mogli da osvoje 63 medalje od čega 20 zlatnih, 23 srebrnih i 20 bronzanih.

Nije potrebno previše pameti da se zaključi da bi najviše koristi imali njihovi direktni konkurenti, tj. Amerikanci kojima se predviđaju 92 medalje, potom Kinezi (81), Britanci (51), Nemci (50) i Australijanci (42).

Ono što je već sada poznato je da Rusi neće moći do predviđenih medalja u atletici pošto je Međunarodna atletska federacija (IAAF) suspendovala “zbornaju”, a Međunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) potvrdio tu odluku.

Od ruskih atletičara do medalja su mogli Isinbajeva (skok s motkom), Šubenkov (110m prepone), Koneva (troskok), Kučina (skok u vis), Belonorodova (bacanje diska), Čičerova (skok u vis) i štafeta 4x400 metara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo ko odlučuje da li će Rusi učestvovati na Olimpijskim igrama: Ko ima većinu?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2016, 12:27

U toku je sednica Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK )na kojoj se raspravlja o predlogu Međunarodne Antidoping agencije (WADA) da sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru bude eliminisana kompletna reprezentacija Rusije zbog navodnog sistemskog dopingovanja sportista...Konačna odluka očekuje se...

Nastavak na Vesti-online.com...

MOK: Rusija nije isključena sa OI

Izvor: VOA, 24.Jul.2016

Medjunarodni olimpijski komitet odlučio je da ne zabrani svim ruskim timovima učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu, posle otpužbi o rasprostranjenom dopingovanju ruskih sportista pod pokroviteljstvom države. Posle današnjeg sastanka, komitet je zaključio da je na pojedinačnim...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.