ITALIJA JE SPREMNA ZA VELIKA DELA: Azuri dominirali protiv Švajcarske, briljirao Lokateli (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 20:30

ITALIJA JE SPREMNA ZA VELIKA DELA: Azuri dominirali protiv Švajcarske, briljirao Lokateli (VIDEO)

Evropo čuvaj se, Manćinijevi puleni deluju zastrašujuće.

Fudbaleri Italije još jednom su pokazali da imaju domet za velika dela. Azuri su na Olimpiku u meč drugog kola grupe "A" savladali reprezentaciju Švajcarske rezultatom 3:0 (1:0), a apsolutni heroj pobedničkog sastava bio je dvostruki strelac Manuel Lokateli.

Italija - Švajcarska 2:0 (1:0)

Strelac: Lokateli 26. i 52. minut

Stadion: Olimpiko

Sudija: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sergej Karasev (Rusija)

ITALIJA: Donaruma (G) - Di Lorenco, Bonući (K), Kjelini (od 24. minuta Aćerbi), Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi (od 70. minuta Toloi), Imobile, Insinje (od 69. minuta Kjeza).

ŠVAJCARSKA: Zomer (G) - Elvedi, Šar (od 58. minuta Zuber), Akanđi - Mbabu (od 58. minuta Vidmer), Frojler (od 84. minuta So), Džaka, Rodrigez, Šaćiri (od 76. minuta Vargas) - Seferović (od 46. minuta Gavranović), Embolo.

Vezista Sasuola je briljirao u Rimu, postigao je oba pogotka sa Italijane. Prvi put se velika želja Juventusa u listu strelaca upisala u 26. minutu. Domeniko Berardi je u stilu Mesija prošao sa desne strane i kao na tacni poslužio 23-godišnjeg saigrača.

Azuri su uprkos pogotku nastavili sa napadima, međutim, na drugi gol čekalo se do 52 minuta kada je ponovo zablistao Lokateli. Opalio je Manuel sa 18 metara, Jan Zomer je samo pogledom ispratio loptu.

Konačan rezultat postavio je Ćiro Imobile u 89. minutu. Napadač Lacija pogodio je mrežu Švajcarske sa 20-tak metara.

Italija se novom, drugom pobedom u grupi "A" i matematički plasirala u drugu fazu Evropskog prvenstva. Sajdžije su ostale na jednom bodu koji su osvojili u meču sa Velsom.

SASTAVI:

🇮🇹 1 change for Italy with Di Lorenzo replacing the injured Florenzi.#EURO2020 | #ITA

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 16, 2021

🇨🇭 Switzerland boss Petković keeps with the team that drew with Wales.#EURO2020 | #SUI

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 16, 2021
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.