IMAO JE DINAMIT U PESNICAMA: Umro ČUVENI bokserski šampion stare Juge

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2019, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAO JE DINAMIT U PESNICAMA: Umro ČUVENI bokserski šampion stare Juge

Osvajač dve olimpijske medalje.

Jedan od najboljih srpskih boksera Zvonimir Zvonko Vujin preminuo je danas u 76. godini. Rođen je 28. juna 1943. godine u Zrenjaninu, važio je za jednog od najboljih boksera lake kategorije bivše Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka.

Vujin se proslavio kao član BK Banat i reprezentacije Jugoslavije. Bio je višestruki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvak Jugoslavije, Balkana, Mediterana i vicešampion Evrope. Najveći uspeh je ostvario osvojivši dve olimpijske medalje u boksu, a ostalo je upisano da je bio dobitnik „Zlatne rukavice“ (1965) i „Oskara“ (1971).

Umro je Zvonko Vujin bokser Banata iz Zrenjanina, jedan od najboljih YU boksera a po broju osvojenih olimpijskih medalja naš najbolji bokser svih vremena. Široj javnosti postao je poznat nastupom na Zlatnoj rukavici 1961 a karijeru je okončao 1975 nakon meča sa Marijanom Benešom. pic.twitter.com/QKTXaKqd9N

— Душан Вујовић (@DuleVujovic) December 9, 2019

Šampion Jugoslavije bio je 1965, 1966, 1969. i 1972. godine, a prvak Balkana 1966, 1967. i 1971. godine. Najbolji na Mediteranu postao je 1967. a vicešampion na Evropskom prvenstvu iste godine. Na Olimpijadi u Meksiku 1968. godine, Zvonko Vujin je osvojio bronzanu medalju, da bi uspeh ponovio četiri godina kasnije na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Široj javnosti ostao je u sećanju po nezaboravnim mečevima sa legendarnim šampionom Marijanom Benešom.

Sahrana Zvonka Vujina je u utorak, 10. decembra, u 15 časova, na Evangelističkom groblju u Zrenjaninu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.