Grajner piše knjigu o zatvorskim danima u Rusiji

Izvor: Beta, 12.Apr.2023, 10:05

Grajner piše knjigu o zatvorskim danima u Rusiji

Američka košarkašica Britni Grajner saopštila je danas da piše knjigu o deset meseci provedenih u zatvoru u Rusiji, a njeni memoari trebalo bi da budu objavljeni naredne godine.Dvostruka olimpijska šampionka uhapšena je 17. februara prošle godine na aerodromu Šeremetjevo, pošto je posedovala patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, a na slobodu je puštena 8. decembra posle razmene zatvorenika između Vašingtona i Moskve.Grajner u knjizi opisuje svoje "strogo i nestvarno iskustvo i zastrašujuće delove svakodnevnog života u ruskoj kaznenoj koloniji".Proslavljenu 32-godišnju košarkašicu u februaru prošle godine angažovao je ruski tim Ekaterinburg, tokom pauze u WNBA ligi.U avgustu je osuđena na devet godina zatvora, a zatim je, nakon što je odbijena žalba, u novembru prebačena u kaznenu koloniju u centralnoj Rusiji."Hapšenje je bilo početak nezamislivog perioda u mom životu, o kojem do sada nisam bila spremna da pričam. Glavni razlog zbog kojeg sam tog dana otišla u Rusiju zbog posla bio je da učinim svoju ženu, porodicu i saigračice ponosnima", rekla je ona.Grajner je razmenjena za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.Tenzije između Vašingtona i Moskve ponovo su podstaknute hapšenjem američkog novinara Evana Gerškoviča 29. marta, koje je predsednik SAD Džo Bajden u utorak opisao kao "potpuno nezakonito".
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vašington,   Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Košarkašica koja je zbog marihuane uhapšena u Rusiji piše memoare o zatočeništvu: "Za Amerikance"

Izvor: B92, 12.Apr.2023

Američka košarkašica Britni Grajner nada se da će knjigom o zatočeništvu u Rusiji proširiti svest o drugima koji su tamo zatočeni kroz memoare koje sada piše...Zvezda američke ženske profesionalne lige WNBA planira da izda knjigu u proleće 2024. u kojoj će detaljno opisati svoj gotovo 10-mesečni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.