Evropski prvak na finalnom turniru

Izvor: Politika, 14.Apr.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski prvak na finalnom turniru

U poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsku ligu za vaterpoliste: Srbija – Rusija 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4)

Naši vaterpolisti su se kvalifikovali na finalni turnir Svetske lige u Italiji (Bergamo, 23-28. jun), gde imaju prvu priliku da obezbede učešće na Olimpijskim igrama. U poslednjem kolu u grupi, u Kruševcu, pobedili su Rusiju s 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4). Za ostvarenje zadatka bio im je dovoljna i poraz s manje od deset golova, ali oni nisu hteli da se poigravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svojim ugledom.

Rusi su ozbiljno ušli u meč i prvu četvrtinu rešili u svoju korist s 3:2. Posle toga se evropski prvak razigra i dobio drugi deo meča s 4:1. U trećoj četvrtini su se reprezentacije smenjivale u davanju golova (2:2), a da će pobeda pripasti našima bilo je jasno na početku poslednje četvrtine kada je Srbija povela s 10:6, pa 11:7. Do kraja utakmice gosti su samo ublažili poraz.

Naš tim je igrao bez nekoliko standardnih reprezentativaca (D. Pijetlović, Prlainović, a uoči ovog meča se povredio Nikić). Njihove zamene su odlično obavile svoj posao.

objavljeno: 14.04.2015
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Kruševac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.