Dominikanski atletičar suspendovan na tri godine

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 10:16

Dominikanski atletičar suspendovan na tri godine

Dominikanski atletičar Luguelin Santos (31) suspendovan je na tri godine zbog falsifikovanja datuma rođenja, prenela je Jedinica za integritet u atletici (AIU).

Santos je olimpijski vicešampion na 400 metara iz Londona 2012. i član mešovite štafete Dominikanske Republike koja je pre dve godine na OI u Tokiju osvojila srebro na 4x400 metara.

Santos, koji je rođen 12. novembra 1992. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao junior je falsifikovao godinu rođenja i nastupao je kao atletičar rođen 1993. godine i kao takav je osvojio naslov svetskog juniorskog prvaka u Barseloni 2012. godine, a sada mu je ta titula oduzeta.

"S obzirom na pravila prema kojima su na tom prvenstvu smeli da nastupe samo atletičari koji su imali 19 godina 31. decembra 2012. ili mlađi, Santos nije imao pravo nastupa", objavila je AIU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUSPENDOVAN ZBOG LAGANJA: Lažirao datum rođenja i postao svetski šampion

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023

Titula mu je oduzeta...Dominikanski atletičćar Lugelin Santos suspendovan je na tri godine od strane Jedinice za integritet u atletici (AIU). Santos nije dobio suspenziju zbog dopinga već zbog falsifikovanja datuma rođenja...Santos je olimpijski vicešampion na 400 metara sa Igara u Londonu 2012,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.