Dnevnik Univerzijade

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2013, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevnik Univerzijade

12.07.2013. -

U sredu je na Univerzijadi u Kazanju podeljeno 44 kompleta nagrada. Rusi su osvojili 38 medalje od kojih su 23 najviše.

Dan je počeo dvostrukom pobedom u takmičenju u brzom hodanju na 20 km kod žena. Anisja Kirdjapkina je finiširala prva. Srebro i bronza su pripali Irini Junianovoj i Lini Bikulovoj. I njih tri su zajedno postale šampionke Univerzijade u ekipnom plasmanu. U večernjem programu laki atletičari su dopunili zlatne rezerve Rusije s još tri medalje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Dmitrij Tarabin je najdalje bacio koplje. Olimpijska šampionka iz Pekinga Julija Zaripova je najbrže trčala u stiplčezu (3000 metara s preponama), Anastasija Savčenko se najviše vinula iznad stadiona „Centralni“ uz pomoć motke. U sredu je završen turnir u boksu. Podeljeno je 10 kompleta nagrada. Rusi su osvojili pobede u šest težinskih kategorija. To su Sergej Vodopjanov, Adlan Abdurašidov, Radžab Butajev, Andrej Zamkovoj, Evgenije Tiščenko i Magomed Omarov. Takođe, 10 kompleta nagrada je podeljeno na pojedinačnim takmičnjeima u sportskoj gimnastici. I tu su zlatne medalje osvojili domaćini Univerzijade. Ksenija Afanasjeva je pobedila u preskoku i slobodnom stilu, Alija Mustafina na gredi, Nikolaj Kuksenkov je bio najbolji u vežbama na konju, a Eminu Garibovu nije bilo ravnih na gredi i paralelnim gredama.

U pojedinačnim takmičenjima u džudou drugu rusku zlatnu medalju na kazanjskom poprištu osvojila je Olesja Kuznjecova u najlakšoj ženskoj težinskoj kategoriji, a olimpijski šampion Arsen Galstjan je u finalu izgubio i osvojio je srebrnu nagradu. Oksana Slivenko je donela Rusiji prvo zlato na Univerzijadi u teškoj atletici. Rusi su prvog dana osvojili tri zlatne medalje u takmičenjima u plivanju. Jana Martinova je pobedila u mešovitom stilu na četristo metara. Pobedili su ruski kvarteti (ženski i muški) u štafetama 4 puta po 100 metara slobodnim stilom. Ni ruski majtori mačevanja nisu izneverili tradiciju da donose po jednu zlatnu medalju dnevno. Kamil Ibragimov, Nikolaj Kovaljov, Nikita Proskura i Venijamin Rešetnikov su šampioni Univerzijade u ekipnim borbama mačevalaca. Sad Rusi u aktivi imaju 62 zlatne medalje, a ukupno – 115. Na prošloj Univerzijadi u Šenženu domaćini su osvojili 75 medalja. Ako Rusi nastave ovim tempom, rezultat Šenžena će biti prevaziđen.

Sergej Rumjancev,

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.