Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đekanović: Nisam zadovoljna plasmanom

Bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović osvojila je 35. mjesto u gađanju vazdušnom puškom sa deset metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Nakon svog debitantskog nastupa na Olimpijadi, devetnaestogodišnjakinja u izjavi za Olimpijski komitet BiH naglašava da je zadovoljna svojim nastupom, ali ne i konačnim rezultatom.

"Još sam pod utiskom nakon gađanja. Da budem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iskrena, plasmanom i rezultatom nisam toliko zadovoljna jer sam na treninzima u proteklih par dana dobro gađala. Možda je upravo to uticalo na moju psihu. Prije mene je nastupila pobjednica iz Kine, što je vjerovatno uz moje neiskustvo uticalo na konačan rezultat", izjavila je Đekanović.

Mlada sportistkinja ističe da za prave rezultate mora još mnogo raditi i trenirati, te da je sretna što je sa samo 19 godina imala priliku da nastupi na OI.

"Ovo je samo početak, sigurna sam da ću u budućnosti biti mnogo bolja. Olimpijada je stvarno nešto posebno. Još nisam došla sebi nakon nastupa, ali zadovoljna sam i vjerujem da će se naporni treninzi za Olimpijadu odraziti na mojim budućim nastupima. Vidim da su svi takmičari imali tremu, a to se najbolje može vidjeti po spisku finalista, na kojem nema mnogo favorita", dodala je Đekanović.

Tatjanin trener Neven Rašić zadovoljan je izvedbom streljačice.

"Zadovoljni smo ovim rezultatom jer Tatjana je ipak 110 na svjetskoj rang listi, a na Olimpijadi učestvuju 53 najbolje streljačice svijeta. Rezultatski je mogla i više, ali ovo je za nju veliko iskustvo, tek joj je 19 godina i sigurno je da ne mislimo stati na ovoj Olimpijadi", rekao je Rašić.

Dodaje da su čak i treneri drugih reprezentacija potvrdili da je rezultat bh. streljačice odličan s obzirom na njene godine, te da će na svakom narednom takmičenju sigurno biti još bolja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.