Đak generacije, doktor nauka, omiljena profesorka: Darija Kisić Tepavčević se bavila OVIM sportom

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2020, 18:58

Đak generacije, doktor nauka, omiljena profesorka: Darija Kisić Tepavčević se bavila OVIM sportom

Epidemiolog koja je preko noći postala poznata u čitavoj Srbiji, u mladosti je uživala u bavljenju jednim zimskim sportom Zaista nije lako pogoditi.Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog koja je preko noći postala poznata u čitavoj Srbiji, u mladosti je uživala u bavljenju jednim zimskim sportom. Ona je tokom odrastanja uživala u umetničkom klizanju, ali je na kraju izabrala medicinsku karijeru.Bila je premlada da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 1984. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << godine, kako su preneli neki mediji, ali su joj upravo čuvene igre u Sarajevu probudile interesovanje za ovaj sport.Ona danas radi kao zamenica direktora na Institutu za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa, uz to i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu koji je završila sa prosekom 9,60.Đak generacije, doktor nauka, omiljena profesorkaDoktorka Darija Kisić Tepavčević rođena je 1975. u Sarajevu. U prvim danima rata, kada je imala 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je iz Sarajeva u Bileću, rodno mesto njenog oca. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila među najboljim đacima.Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom u Beograd. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a i doktorirala je na temu: „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom“.(Blic.rs)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NIJE ODUVEK HTELA DA BUDE DOKTOR! Pogodite kojim sportom se bavila Darija Kisić Tepavčević u mladosti?

Izvor: Kurir, 10.Apr.2020

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog koja je preko noći  postala poznata u čitavoj Srbiji nažalost zbog pandemije koronavirusa u mladosti se bavila jednim zimskim sportom.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.