Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 17:44

Direktor Spensa o lošoj rekonstrukciji bazena: Javnost će biti informisana o kompletnom stanju nakon analize stručnjaka

V.d. direktora Spensa Dragan Milić kaže za 021.rs da će javnost znati kakvo je kompletno stanje na olimpijskom bazenu.

Sporna sanacija bazena i pratećih objekata, a koju prati 021.rs, trenutno je predmet analize stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka.

Oni imaju 20 dana na raspolaganju da se utvrdi kako je došlo do pucanja dna bazena, nagiba od desetak centimetara zbog kog se izliva voda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << curenja instalacija i drugih problema na bazenu koji je zvanično bio završen, ali ne i otvoren za javnost i sportiste.

Milić kaže da je Spens pisanim putem obavešten da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević imenovao nezavisnu komisiju sa zadatkom da ispita stanje na bazenima.

"Za predsednika komisije imenovan je prof. dr Srđan Kolaković, šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka. Nakon izrade izveštaja stručne komisije, javnost će biti informisana o kompletnom stanju na olimpijskom bazenu", navodi Milić u kratkoj izjavi.

U međuvremenu, dve od tri firme koje su na tenderu Gradske uprave za imovinu dobile posao sanacije bazena ogradile su se od velikih propusta. "Bulevar Company" poručio je da je samo odvozio otpad, dok je "Dehidra 021" za 021.rs otkrila da nije ni učestvovala u radovima - nakon prolaska na tenderu, nosilac posla ih nije ni kontaktirao.

Nosilac posla je firma "Max Cor", koja još uvek nije za 021.rs odgovorila na pitanja u vezi sa spornom sanacijom i štetom koja je nastala na bazenima.

Detaljnije o ovoj priči koja se razvija čitajte u našem tekstu na OVOM LINKU.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stručnjaci sa FTN ispituju stanje na bazenima Spensa

Izvor: NoviSad.com, 22.Jan.2021, 10:02

V.d. direktora Spensa Dragan Milić kaže da će javnost znati kakvo je kompletno stanje na olimpijskom bazenu, te da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević imenovao nezavisnu komisiju sa zadatkom da ispita stanje na bazenima..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.