Stručnjaci sa FTN ispituju stanje na bazenima Spensa

09:01:00 22.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - V.d. direktora Spensa Dragan Milić kaže da će javnost znati kakvo je kompletno stanje na olimpijskom bazenu, te da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević imenovao nezavisnu komisiju sa zadatkom da ispita stanje na bazenima.

Stručnjaci sa FTN ispituju stanje na bazenima Spensa


- Za predsednika komisije imenovan je prof. dr Srđan Kolaković, šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka. Nakon izrade izveštaja stručne komisije, javnost će biti informisana o kompletnom stanju na olimpijskom bazenu - navodi Milić u izjavi za portal 021.rs.

Ova komisije bi za 20 dana trebalo da utvrde kako je došlo do pucanja dna bazena, nagiba od desetak centimetara zbog kog se izliva voda, curenja instalacija i drugih problema na bazenu koji je zvanično bio završen, ali ne i otvoren za javnost i sportiste.

U međuvremenu, dve od tri firme koje su na tenderu Gradske uprave za imovinu dobile posao sanacije bazena ogradile su se od velikih propusta. „Bulevar Company“ poručio je da je samo odvozio otpad, dok je „Dehidra 021“ navela da nije ni učestvovala u radovima, jer ih nosilac posla nije ni kontaktirao. Nosilac posla je firma „Max Cor“, koja još uvek nije odgovorila na pitanja 021.rs u vezi sa spornom sanacijom i štetom koja je nastala na bazenima.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?