Budžet je pod kontrolom

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 23:14

"Budžet je pod kontrolom"

Operativni budžet za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je pod kontrolom, rekao je predsednik Organizacionog komiteta Toni Estange.

Godinu dana pre ceremonije otvaranja Igara, Estange je rekao da su dogovori o partnerstvima na putu i da su se od početka godine organizatorima priključila 22 nova sponzora.

"Nedavno smo prešli granicu od milijardu evra osiguranih prihoda od naših partnera. To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bez presedana. Ovo je prvi put da je neki sportski događaj u Francuskoj prikupio toliko novca od kompanija i partnerstava", dodao je on.

Estange je naglasio da novac ne uključuje "novog premijum partnera sa kojim se pregovara".

Organizatori pregovaraju o parnterstvu sa kompanijom Luj Viton (LVMH).

Organizacioni komitet ima operativni budžet od oko 4,4 milijarde evra.

Estange je rekao da 96 odsto budžeta finansira privatni sektor, uključujući Međunarodni olimpijski komitet, partnerske kompanije, kao i prodaju karata i licenciranje. On je dodao da je cilj organizatora da do kraja godine obezbede 92 odsto budžeta.

Ukupan budžet za Olimpijske igre u Parizu, uključujući troškove izgradnje i renoviranja objekata, iznosi oko osam milijardi evra.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.