Brazilu se ovo nije desilo 20 godina – fudbaleri neće igrati na Olimpijskim igrama

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 01:16

Brazilu se ovo nije desilo 20 godina – fudbaleri neće igrati na Olimpijskim igrama

Fudbalska reprezentacija Brazila nije uspela da se plasira na Olimpijske igre – prvi put posle 20 godina.

Selekcija sastavljena od igrača do 23 godine poražena je od Argentine 1:0 u odlučujućem meču turnira koji se prethodnih dana odigrao u Karakasu.

Tako su Argentinci, kojima je pobeda takođe bila neophodna za prolaz, obezbedili plasman u Pariz, a osim njih i Paragvaj.

To je epilog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijskih kvalifikacija za deset južnoameričkih selekcija koje su se borile za dva upražnjena mesta na letnjim Igrama.

Gol odluke za Argentinu je postigao Gondou u 78. minutu.

To je Argentini bila prva pobeda u grupi u kojoj su konkurisala četiri tima, a Brazilu drugi poraz posle onog od Paragvaja (0:1).

Jedinu pobedu Brazilci su upisali protiv Venecuele (2:1), ispostaviće se nedovoljnu za plasman.

Prethodno, deset timova je bilo raspoređeno u dve grupe po pet ekipa. Dve najbolje iz obe grupe formirale su novu grupu - u kojoj su međusobni dueli doneli rasplet.

Tako, prilično iznenađujuće, osvajač poslednja dva olimpijskog zlata neće igrati na Olimpijskim igrama.

Poslednji put tako nešto desilo se pre ravno dve decenije.

Brazil je inače na osvajao neku od medalja na prethodna četiri olimpijska turnira – u Pekingu 2008. bronzu, u Londonu 2012. srebro, i zlato 2016. u Riju i 2020. u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lionel Mesi na OI u Parizu – realno je

Izvor: B92, 12.Feb.2024

U Južnoj Americi smo dobili neočekivan rasplet, te branilac titule fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama, selekcija Brazila, neće biti u Parizu...To je prvi put posle 20 godina da Brazilci neće igrati fudbal na Igrama, već će Južnoamerikance predstavljati Argentina i Paragvaj...Odmah se pojavila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.