Biciklista imao operaciju srca – želi na OI

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 00:42

Biciklista imao operaciju srca – želi na OI

Slovački biciklista Peter Sagan, koji planira da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu, imao je danas intervenciju na srcu radi lečenja aritmije.

"Peter je dobro. Vratiće se na bicikl za manje-više nedelju dana sa programom koji je već ranije isplaniran. Sve je pod kontrolom", rekao je za Frans pres njegov portparol.

Ovaj 34-godišnji Slovak, nekadašnji trostruki svetski šampion u drumskom biciklizmu i sedmostruki osvajač "zelene majice" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tur d'Fransu, lečen je u bolnici u Ankoni u Italiji.

Iako je prvobitno pomninjanja kateterska ablacija, invazivniji zahvat, na kraju nije bio neophodan da se tretira Saganova aritmija. On je tokom trke u nedelju doživeo tahikardiju sa pulsom od više od 200 otkucaja u minuti.

Sagan je prošle jeseni okončao svoju karijeru u drumskom biciklizmu i sada ima za cilj da brani boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Parizu u brdskom biciklizmu, u kojem je i započeo karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.