BORIS IMA JASAN PLAN: Kruna sigurno treba da nam bude plasman na Olimpijske igre

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 17:10

BORIS IMA JASAN PLAN: Kruna sigurno treba da nam bude plasman na Olimpijske igre

Problem je što u završnici Lige šampiona imamo samo dva igrača.

Muška rukometna reprezentacija Srbije je i zvanično dobila novog selektora, pa je umesto Tonija Đerone imenovan Boris Rojević.

Trener Vojvodine nije krio oduševljenje posle ukazanog poverenja čelnika RSS:

- Velika je čast biti selektor svoje zemlje. Zahvalnost Upravnom odboru RSS-a na poverenju. Znam da neće biti lako, da nas čeka ogroman posao narednih godina. Ne mogu ništa da obećam, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će sve da se promeni preko noći, već samo da ću, kao i do sada, da budem 24 sata dnevno u rukometu. Imam veliki motiv da radim, da sarađujem sa svim trenerima u klubovima, da pravimo rukometaše. Sistem bez vrhunskih igrača, ne daje rezultate i obrnuto - rekao je Rojević za "Mozzart sport".

Otkrio je potom kakvi su prvi potezi po stupanju na dužnost:

- Razgovaraću sa svim igračima. U planu je podmlađivanje reprezentacije, ali postepeno. Želim da u naredne četiri godine imam rukometaše koji će moći da iznesu ceo olimpijski ciklus, do 2028. godine. Moj cilj je da pravimo igrače, jer samo tako možemo da uradimo nešto više. Želim da reprezenacije raste iz godinu u godinu. Imam veliko poštovanje za ono što je radio Toni Đerona, bio sam i jedno vreme deo stučnog štaba. Na ovom Evropskom prvenstvu smo napravili rezultat slabiji nego što se očekivalo. Igrači su utučeni, ali sport je takav, moramo da izvučeno pouke i da idemo dalje. Mislim da su igrači i javnost postavili nerealne ciljeve pred Evropsko prvenstvo. Bolje je ići skromnije. Već 12 godina nismo bili u Top 10.

Predstavio je Rojović i dugoročne ciljeve:

- Kruna sigurno treba da nam bude plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. Nema nas dugo na tom najvećem takmičenju. Trenutno, imamo samo dvojicu igrača u Top 12 fazi Lige šampiona, Dragana Pešmalbeka iz Vesprema i verovatno Miloša Kosa iz Zagreba. Nema jake reprezentacije bez jakih takmičenja. Kao selektor moram da tesno sarađujem sa trenerima mlađih kategorijama, da čim vidimo da je neko potencijal da mu odmah damo šansu. Imaćemo i B reprezentaciju, česta okupljanja gde će i igrači iz drugog plana imati šansu da se dokažu da su za najbolji tim.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.