Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 19:45

Australijanci ne zarezuju ni Amere: Idemo po to zlato!

Iskusni centar Toronto Reptorsa Eron Bejns veruje da Bumersi imaju najbolju šansu u istoriji da se okite najsjajnijim olimpijskim odličjem

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je suvereni olimpijski vladar. Na dosadašnjim Igrama osvojili su čak 15 zlatnih medalja, uključujući i poslednje tri Olimpijske igre. Jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neuspeh koji Ameri pamte u poslednje tri decenije odigrao se 2004. godine u Atini, kada ih je Argentina izbacila u polufinalu i kasnije osvojila zlato, dok je "drim tim" morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Ove godine u Tokiju košarkaška reprezentacija Australije čvrsto je rešena da prekine dominaciju američke selekcije i da po prvi put osvoji najsjajnije olimpijsko odličje.

Svi smo fokusirani samo na uspeh na Olimpijskim igrama. To je naš zajednički cilj i učinićemo sve što je u našoj moći da osvojimo zlatnu medalju. Svesni smo da imamo verovatno najbolju šansu ikada da to i uradimo. Idemo utakmicu po utakmicu i hoćemo da na svakoj "razvalimo" najbolje što možemo“, poručio je 34-godišnji krilni centar Toronto Reptorsa Eron Bejns, koji u karijeri ima i šampionski prsten NBA lige, osvojen 2014. sa San Atnonio Sparsima.

Inače, Bejnsa se bolji poznavaoci ABA lige sećaju iz sezone 2012/13 kada je nosio dres ljubljanske Union Olimpije.

Australija na dosadašnjim Olimpijskim igrama nije imala previše uspeha, a najveći domet Bumersa je polufinale do kojeg su došli u četiri navrata, poslednji put 2016. u Riju. Međutim, svaki put su poraženi u borbi za bronzu, tako da još nemaju osvojenu medalju.

Dosta nam je više četvrtog mesta. Sve što se dešavalo u prošlosti ostavilo je trag na nama, ali nam je i pomoglo da sada budemo odlučniji nego ikada u nameri da ostvarimo najveći uspeh u istoriji australijske košarke. Glad za medaljom je ono što osećamo više od svega“, dodao je australijski "snajper" Peti Mils, koji već devet godina igra u NBA za San Antonio.

Trenutno, košarkaška reprezentacija Australije zauzima treće mesto na FIBA rang-listi i uz Ameriku, Španiju, Argentinu i Francusku spada u najuži krug kandidata za medalje. Imaju šestoricu NBA igrača u timu, a dodatnu veru u uspeh uliva im i nedavna pobeda nad Amerikancima (91:83) u pripremnom meču u Las Vegasu.

Košarkaški turnir u Tokiju počinje u subotu, 25. jula, a Australijanci prvi meč igraju od 10.20 časova protiv selekcije Nigerije. U Grupi B su još Nemačka i "dželat" srpskog tima, reprezentacija Italije.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.