Argentincima zlato u hokeju na travi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2016, 05:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentincima zlato u hokeju na travi

Reprezentacija Argentine osvojila je danas zlatnu medalju u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Argentina je finalu pobedila Belgiju sa 4:2 i tako stigla do prvog zlata u tom sportu u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama.

Belgija je povela u finalu, ali je Argentina preokrenula rezultat i na poluvremenu imala prednost od 3:1. U nastavku utakmice Belgija se smanjila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaostatak, ali su hokejaši Argentine golom u poslednjim sekundama meča potvrdili veliki uspeh.

Belgiji je ovo bilo prvo finale na Olimpijskim igrama, a poslednju medalju, bronzanu, ta selekcija je osvojila davne 1920. godine.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Nemačke, koja je u meču za treće mesto pobedila Holandiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Argentincima zlato u hokeju na travi

Izvor: B92, 19.Avg.2016

Reprezentacija Argentine osvojila je zlatnu medalju u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru...Argentina je finalu pobedila Belgiju sa 4:2 i tako stigla do prvog zlata u tom sportu u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama...Belgija je povela u finalu, ali je Argentina preokrenula...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.