USKORO OTVARANJE BAZENA U SC MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO OTVARANJE BAZENA U SC "MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ"

BEOGRAD - Pored najavljenog otvaranja rekonstruisanih bazena na "Olimpu", ovih dana se očekuje puštanje u rad i kompleksa otvorenih bazena u Sportsko-rekreativnom i poslovnom centru "Milan Gale Muškatirović", najavili su iz tog centra.

- Rekonstrukcija tri otvorena bazena, među kojima je i olimpijski, potpuno je završena, tako da se njihovo puštanje u rad može očekivati ovih dana - istakao je pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << direktora za sportske programe tog centra Denis Pavlović.

On je za rekao da će građani od ove sezone imati pogodnost kupanja u vrhunskim sportskim i higijenskim uslovima, dok će glavni grad Srbije dobiti mogućnost organizacije velikih plivačkih takmičenja.

- Rekonstruisani otvoreni olimpijski bazen, dimenzija 25 puta 50 metara, ispunjava sve uslove FINE za održavanje međunarodnih plivačkih manifestacija. Pored takmičenja, taj bazen će omogućiti vrhunske uslove za treninge našim sportistima, ali i rekreativcima. Takođe, završena je i rekonstrukcija manjeg bazena, koji je svojim izlomljenim, atraktivnim izgledom, predviđen za vodene animacije. U njemu će posetioci centra biti u prilici da se opuste uz hidromasažere i druge slične atrakcije. Treći bazenčić, dubine 20 santimetara, predviđen je za roditelje sa bebama oko koga je postavljena specijalna podloga koja neutrališe klizanje - naveo je Pavlović.

Svlačionice i tuševi su potpuno sanirani, a pokrenuta je, kako kaže Pavlović, i nabavka suncobrana i ležaljki. Za okrepljenje je napravljen šank, gde će posetioci moći da popiju sok i pojedu sladoled.

Cena karte će, kao i na svim drugim beogradskim bazenima, iznositi 250 dinara.

Vreme rada otvorenih bazena, kako je precizirao Pavlović, biće od 10 do 19 sati, a postoji i mogućnost uvođenja noćnog kupanja od 21 do 23 sata.

- Takođe, ne treba zaboraviti da su se dosad programi noćnog kupanja, kao i jutarnji termini za plivanje, nesmetano odvijali na olimpijskom zatvorenom bazenu, čija je kompletna rekonstrukcija završena pre nekoliko meseci. Zatvoreni bazen takođe ispunjava sve svetske standarde, a ugradnjom lifta za lica sa posebnim potrebama omogućava se nesmetano korišćenje tog centra ovoj populaciji - zaključio je Pavlović i najavio da će od jeseni početi sa radom i velnes centar, što će tom prostoru, kako je rekao, dati dodatni kvalitet.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.