Izvor: TvojPortal.com, 08.Avg.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićeva: Lični rekord u finalu, pa šta mi Bog da...

Pressonline Srpska atletičarka Ivana Španović boriće se za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu pošto je večeras u Londonu uspela da se domogne finala sa 11. najboljim ostvarenjem u kvalifikacijama.Finale je obezbeđeno, ali za medalju će trebati morati mnogo više.Ivana je rezultat koji ju je odveo u finale ostvarila u trećoj seriji kada je skočila 6,41 metar. Iako je to ostvarenje daleko od njenog i državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << rekorda (6,78), kao i od najboljeg Ivaninog rezultata ove sezone (6,64), ipak je bilo dovoljno za ulazak u finale, i to sa 11. pozicije u konkurenciji 32 takmičarke.

Poslednja naša predstavnica danas na OI loše je startovala pošto je prestupila u prvoj seriji. U drugoj je, verovatno uplašena da ponovo ne napravi prestup, imala odskok daleko od "daske" zabeleživši rezultat od samo 6,21. To je posle dve serije bilo dovoljno tek za 21. mesto. U poslednjem pokušaju se popravila, ostvarila je skok od 6,41 (u tom trenutku bila 10) i potom je strepela za finale jer je iza nje ostalo još nekoliko takmičarki da skaču u poslednjoj seriji. Srećom, Ivanu je do kraja preskočila samo Amerikanka Riz Britni (6,57).
Ivana je ove sezone imala najbolje ostvarenje od 6,64m ali će joj u finalu, u sredu od 21 sat, sudeći po rezultatima ostalih rivalki, biti potreban rezultat oko ličnog rekorda za odličje na OI.
Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Britanka Sara Proktor (6,83), a slede Amerikanka Džejna Deloa (6,81) pa Turkinja Mej Melis Karin (6,80), Ruskinja Elena Sokolova (6,71)...
Ivana Španović: Lični rekord u finalu, pa šta Bog da
Španovićeva je posle kvalifikacija rekla da u sutrašnjem finalu želi da obori lični rekord, što bio bio rezultat koji bi joj garantovao borbu za medalju.
- Probaću da preskočim lični rekord u finalu pa šta mi Bog da. Pokušaću da što pre stišam emocije, da se lepo odmorim, budem što svežija, oborim nacionalni record i da uđem u igru za medalju, zašto da ne - rekla je Ivana Španović posle kvalifikacija.
Ona je u kvalifikacijama zauzela 11. mesto s preskočenih šest metara i 41 centimetar.
- Ma koliko smešno zvučalo skok u kvalifikacijama ne može da se odradi rutinski. Stalno sam se okretala ka semaforu, nisam mogla da verujem da sam u finalu. Krajem prošle godine sam odustala od Svetskog prvenstva zbog povrede i sve je to moralo jako brzo da se desi, da se dovedem u vrhunsku formu. Šta je iza mene i to je sada nebitno, okrećem se sutrašnjem finalu - kazala je srpska atletičarka.
Španovićeva, koja je vlasnica nacionalnog rekorda Srbije s preskočenih 6,78 metara, istakla je da nije bitno šta se do sada desilo, već da treba da se fokusira samo za finale (beta).

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.