Rudiša svetskim rekordom do titule

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2012, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudiša svetskim rekordom do titule

U finalu trke na 800 metara u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Londonu, pitanje pobednika nije se dovodilo u pitanje. Jedino se čekalo da se vidi kojim rezultatom će Kenijac Dejvid Rudiša proći kroz cilj.

On je ni manje, ni više, do olimpijske titule došao svetskim rekordom od 1:40,91. Postao je prvi čovek na svetu koji je ovu deonicu istrčao brže od 1:41.
Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << planetarni rezultat ikada i bio je u vlasništvu ovog fenomenalnog 23–godišnjaka. Najpre je 22. avgusta 2010. u Berlinu do vrha večne liste došao vremenom 1:41,09, čime je nadmašio prethodnog rekordera Vilsona Kipketera (Danska) i njegovih 1:41,11 iz 1997. godine. Samo sedam dana kasnije u Rijetiju (Italija) Rudiša je poboljšao rezultat na 1:41,01.
Osećao sam se sjajno danas i znao sam da mogu da uradim ovo. Bilo je malo pritiska, ali znao sam koliko sam teško radio i drago mi je što sam na Igrama oborio rekord – istakao je aktuelni svetski prvak Dejvid Rudiša.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.