Različiti aršini za nagradjivanje sportista

Izvor: Beta, 28.Sep.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različiti aršini za nagradjivanje sportista

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) - Olimpijski šampion u streljaštvu iz 1988. i svetski rekorder Goran Maksimović izrazio je danas nezadovoljstvo različitim "aršinima" za nagradjivanje sportista u Beogradu.

"Povod da se oglasim je poslednja odluka gradonacelnika Beograda Dragana Djilasa da sa po 10.000.000 dinara nagradi vaterpoliste za evropsku bronzu i košarkaše za 'trud i zalaganje' na SP i četvrto mesto", navodi se izmedju ostalog u pisanoj izjavi Maksimovića dostavljenoj agenciji Beta.

"Dobro je da se uspesi nagradjuju, ali nije dobro da su aršini različiti, jer strelci su na SP u Minhenu osvojili sedam medalja, a dobili su od Beograda 400.000 dinara. Izgleda da su svetsko zlato i srebro manje vredni i od evropske bronze", rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, za zlato i srebro Zorana Arunović dobila je 100.000 dinara, a po 50.000 dinara dobili članovi vicešampionskih reprezentacija Srbije iz Beograda: Jasna Šekarić, Jelena Arunović, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

"Nije mi jasno da se sa jedne strane, sa 10 miliona dinara nagradjuje 'trud i zalaganje' i četvrto mesto, a da se svetske medalje koje su donele i olimpijsku vizu za London, jer su Zorana Arunović i Damir Mikec prvi beogradski sportisti sa ispunjenom normom, vrednuju sa po 50.000 dinara", rekao je bivši olimpijski šampion.


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maksimović: Različiti aršini nagrađivanja

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010

Olimpijski šampion u streljaštvu iz 1988. i svetski rekorder Goran Maksimović izrazio je nezadovoljstvo različitim aršinima za nagrađivanje sportista u Beogradu.. - Povod da se oglasim je poslednja odluka gradonacelnika Beograda Dragana Đilasa da sa po 10.000.000 dinara nagradi vaterpoliste za...

Nastavak na Sportski Žurnal...

STRELCI NEZADOVOLJNI NAGRAĐIVANJEM SPORTISTA U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 28.Sep.2010

BEOGRAD - Olimpijski šampion u streljaštvu iz 1988. i svetski rekorder Goran Maksimović izrazio je danas nezadovoljstvo različitim "aršinima" za nagrađivanje sportista u Beogradu...- Povod da se oglasim je poslednja odluka gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da sa po 10.000.000 dinara nagradi...

Nastavak na Kurir...

Gradska uprava Beograda negira Maksimovića

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010

Gradska uprava Beograda saopštila je da je u dosadašnjem toku ove godine srpskom streljaštvu pomogla sa više od 11.500.000 dinara i negirala da ne vrednuje uspehe takmičara u tom sportu.. - Grad Beograd preko Sekretarijata za sport samo za osnovni program za strelce u ovoj godini izdvojio je 4.595.000...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Đilas je jednima majka, a drugima maćeha!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2010

Goran Maksimović, Olimpijski šampion iz Seula 1988, nekadašnji svetski rekorder i osvajač medalja sa svetskih i evropskih šampionata i vlasnik tri kristalna globusa iz finala Svetskog kupa, pet puta učesnik olimpijskih igara, ogorčen je zbog različitih aršina u nagrađivanju srpskih sportista.

Nastavak na Vesti-online.com...

Maksimović kritikuje Đilasa

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Sep.2010, 06:11

. Goran Maksimović, olimpijski šampion iz Seula 1988, nekadašnji svetski rekorder i osvajač brojnih medalja sa svetskih i evropskih šampionata i vlasnik tri kristalna globusa iz finala Svetskog kupa, pet puta učesnik olimpijskih igara, nekadašnji svetski rekorder, ogorčen je zbog različitih...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.