GRADSKA UPRAVA BEOGRADA NEGIRA DA NE BRINE O STRELCIMA

Izvor: Kurir, 28.Sep.2010, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADSKA UPRAVA BEOGRADA NEGIRA DA NE BRINE O STRELCIMA

BEOGRAD- Gradska uprava Beograda saopštila je danas da je u dosadašnjem toku ove godine srpskom streljaštvu pomogla sa više od 11.500.000 dinara i negirala da ne vrednuje uspehe takmičara u tom sportu.

- Grad Beograd preko Sekretarijata za sport samo za osnovni program za strelce u ovoj godini izdvojio je 4.595.000 dinara- istakla je u saopštenju uprava grada reagujući na izjavu olimpijskog šampiona iz 1988. godine Gorana Maksimovića, koji je izrazio nezadovoljstvo različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "aršinima" za nagrađivanje sportista u Beogradu.

Maksimovića je iznervirala odluka gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da sa po 10.000.000 dinara nagradi vaterpoliste za evropsku bronzu i košarkaše za četvrto mesto na Svetskom prvenstvu. Strelci cu, prema rečima Maksimovića, za sedam medalja na Svetskom prvenstvu u Minhenu ukupno dobili 400.000 dinara.

Gradski oci su, međutim, istakli da nije tačno da ne vode brigu o strelcima.

- Za putovanje naših predstavnika na Svetski kup dato je 2.000.000 dinara, a za velika takmičenja i Trofej Beograda još 1.990.000 dinara. Za afirmaciju ženskog sporta Grad, odnosno Sekretarijat, izdvojio je 120.000 dinara, a za ostvarene izuzetne rezultate 1.893.000 dinara- navodi se u saopštenju.

- Takođe su izdvojena sredstva i za termine koje Grad plaća klubovima i sportistima u visini od 375.000 dinara, odnosno za nagrađivanje najuspešnijih sportista 625.000 dinara. Do sada je, dakle, za ovu godinu Beograd za streljaštvo dao više od 11.500.000,00 dinara- dodaje se.

Služba za informisanje gradske uprave za sledeću godinu najavila je i kompletnu rekonstrukciju strelišta kod Careve Ćuprije na čije se stanje Maksimović takođe poželio.

- Voleo bih da gospodin Đilas dođe na Carevu ćupriju da vidi u kakvim uslovima strelci treniraju. Ispred vatrene linije je ogromna bara u kojoj ima zmija i žaba, a o komarcima i da ne govorimo. Nema svlačionica, objekat je star pola veka i u veoma je lošem stanju- rekao je Maksimović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.