Orkan na Svetskom kupu u Pekingu

Izvor: RTS, 22.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orkan na Svetskom kupu u Pekingu

Četvrtog dana Svetskog kupa u Pekingu, uslovi za takmičenje na olimpijskom strelištu za MK oružje bili su - katastrofalni! Zbog orkana koji je duvao rezultati su mnogo slabiji.

U Čangvonu u Koreji na Svetskom kupu pre desetak dana medalje u disciplini MK puška trostav 3 puta 20 metaka za žene su osvojene sa osnovnim rezultatima od 587, 582 i 580 krugova i finale je vredelo 578 krugova, u Pekingu sa 578, 577 i 568 krugova, ulazilo se u finale sa 568 krugova!!!. Što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najgore, meteorolozi predviđaju i za poslednji takmičarski dan, 23. aprila, loše vreme!

- Oni koji su, kao ja, gađali na vazdušnom strelištu, bili su pošteđeni pravog orkana koji je duvao na objektu za MK oružje u vreme takmičenja žena MK puškom trostav 3 puta 20 metaka - kaže Jasna Šekarić. - Možda malo karikiram, ali vetar je bukvalno nosio pesak, zemlju i sve što je mogao da ponese na strelištu za pušku i to u vreme kada je gađala Lidija Mihajlović, pa ne treba da čudi njen rezultat od 560 krugova. Nikada nisam doživela da i po par minuta ni jedna od 50 takmičarki na vatrenoj liniji ne opali ni metak, mrtva tišina, sve čekaju da se orkan smiri. Lud osećaj!

I prognoze za poslednji dan nisu ništa bolje:

- U sredu su trenirali Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. Vetar je bio nešto slabiji nego u vreme kada je gađala Lidija Mihajlović, ali je to daleko do dobrih uslove. Kažu da će u četvrtak biti oko 9 stepeni uz vetar. Neće im biti lako, jer gađaju najtežu disciplinu u streljaštvu - dodala je Jasna Šekarić.

Svoj rezultat (580 krugova) i plasman (12. mesto) vazdušnim pištoljem, Jasna Šakarić je ovako prokomentarisala:

- Nisam u formi, više sam okrenuta MK pištolju zbog Šampionata Evrope u julu u Osijeku. Teško gađam vazdušnim pištoljem, ne ide kako treba, ali se nadam da ću na naredna dva Svetska kupa u maju u Milanu i Minhenu doći u formu u kakvoj sam bila krajem godine na početku sezone vazdušnim oružjem...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šekarićeva zauzela 12. mesto

Izvor: B92, 22.Apr.2009

Jasna Šekarić osvojila je 12. mesto vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Pekingu sa 380 krugova (96-93-94-97) i do finala su joj nedostajala dva kruga. ..Četvrtog dana gađala je i Lidija Mihajlović malokalibarskom puškom trostav 3 puta 20 metaka i zauzela 16. mesto sa 560 krugova (ležeći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.