Kolaković: Venecuela je za respekt

Izvor: B92, 10.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Venecuela je za respekt

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je uoči duela sa Venecuelom da je to protivnik "koji zaslužuje respekt".

Srbija i Venecuela sastaće se u okviru petog vikenda Svetske lige. "Venecuela nije tim nekog naročitog rejtinga, ali je plasmanom na Olimpijske igra u Pekingu pokazala da poseduje izvestan kvalitet", istakao je Kolaković i dodao da će mečevi sa južnoameričkom selekcijom biti "vrlo teški".

Kolaković je ocenio da u ovakvim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmicama presudnu ulogu ima strpljenje, "kako kod igrača i nas na klupi, tako i kod gledalaca na tribinama."

Korektor naše reprezentacije Ivan Miljković naglasio je da je atmosfera među igračima izuzetno dobra nakon trijumfa protiv svetskog i olimpijskog prvaka, Brazila u Novom Sadu.

"Pobedom protiv 'karioka' ponovo smo stekli šanse za plasman na završni turnir Svetske lige u Rio de Žaneiru", rekao je Miljković i poručio da Venecuelu ne treba potcenjivati, ali treba shvatiti da smo kvalitetniji od njih.

Selektor Venecuele Rikardo Navahas podsetio je da je tim koji predvodi pobedio Srbiju u jednom od dva meča odigrana u Karakasu, ali je dodao da je situacija sada potpuno drugačija.

"Srbija je sada u punom sastavu, a njeni igrači su u daleko boljoj formi nego kada smo igrali u Venecueli", zaključio je Navahas.

Prva utakmica između Srbije i Venecuele na programu je sutra u beogradskoj hali "Pionir" sa početkom u 20.30 časova, dok će drugi meč biti odigran u niškom "Čairu" u nedelju u istom terminu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.