Jaka „desetka” proslavljena u „Petici”

Izvor: Politika, 15.Avg.2012, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka „desetka” proslavljena u „Petici”

Proslavi srebra Ivane Maksimović u režiji SK Novi Beograd – Ušće prisustvovali i Nebojša Stefanović i Alisa Marić

Olimpijska vicešampionka iz Londona Ivana Maksimović proslavila je osvajanje srebrne medalje sa članovima svog Streljački klub Novi Beograd – Ušće organizovao je u restoranu „Petica” proslavu olimpijskog srebra koje je Ivana Maksimović odvojila u Londonu jakim „desetkama”, a svečanosti su pored članova kluba, članova streljačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << porodice – od Novog Sada do Kragujevca, predstavnika sportskih organizacija od Olimpijskog komiteta Srbije do gradskog Sekretarijata za sport i omladinu prisustvovali i Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, nekad i sam strelac, i ministar omladine i sporta Alisa Marić.

U prijatnoj atmosferi u centru pažnje bili su olimpijska šampionka Ivana Maksimović i njeni roditelji otac Goran, v. d. saveznog kapitena, i majka Mira, savezni i lični trener. Slavljenica je dobila prigodne poklone, a predsednik SK Novi Beograd – Ušće Slobodan Kuprešanin, poželeo je Ivani da u karijeri, koju je započela olimpijskim srebrom, bar dostigne našu najuspešniju olimpijsku Jasnu Šekarić, ali nije zaboravio ni ostale olimpijce koji su došli da podele radost sa porodicom Maksimović (i mlađi brat Marko je strelac koji obećava).

Kuprešanin je ume SK Novi Beograd – Ušće (nastao 1997. fuzijom dva kluba) poželeo Jasni Šekarić du učestvuje i na osmim Igrama i da u Riju 2016. puca u preciznoj paljbi, kao što je u Londonu pucala u brzoj” jer će tako osvojiti zlatnu medalju, Andriji Zlatiću da zaboravi „finalni metak iz Londona i osvoji bar jednu medalju u Riju”, Andrei Arsović i Bobani Veličković da već u Riju „ubiju velike rezultate”, Zorani Arunović da „više nikada ne bude četvrta, a ni treća, jer je i to rizično, već samo prva ili druga”, Damiru Mikecu da 2016. „na tazbinskom kontinentu bude uspešniji nego na svom” (supruga Damira Mikeca je iz Salvadora), Nemanji Mirosavljevu da na narednim olimpijskim igrama „umesto debelih devetki pogađa mršave desetke”...

Na kraju, pre pucanja iz boca sa šampanjcem, prijateljima i gostima obratila je Ivana Maksimović:

– Danas mi je teže nego juče na skupštinskom balkonu, osećam veću tremu jer sam sa svojim prijateljima koji su me podržavali sve ovo vreme i koji su došli da podele radost sa mnom, mamom tatom, bratom i bakom, koji su bili uvek uz mene. Želim i da zahvalim Olimpijskom komitetu, koji je uspeo da sve nas pripremi maksimalno za olimpijske igre. Možda će neko reći da je četiri medalje malo, ali svi mi možemo da se ponosimo njima i nadam se da ćemo u Riju biti još uspešniji i opravdati sva ulaganja u nas – rekla je Ivana Maksimović.

Ž. B.

objavljeno: 15.08.2012.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.