Divac za preraspodelu državnog novca za sport

Izvor: RTS, 13.Nov.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac za preraspodelu državnog novca za sport

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić saglasili su se da bi trebalo obezbediti sve uslove za što bolju pripremu naših sportista za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

"Najvažnije je da svi programi i aktivnosti u zemlji za taj veliki poduhvat budu dobro usklađeni i da finansijska sredstva namenjena sportistima dođu u prave ruke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na pravi način", izjavio je Divac i izrazio zadovoljstvo što će dosadašnja dobra saradnja s pokrajinskim Izvršnim većem biti nastavljena.

Predsednik i članovi delegacije istakli su da je do sada oko 40 srpskih sportista već obezbedilo učešće na predstojećim Igrama. Očekuje se da ih u individualnim sportovima bude najmanje 65, a ukupno više od stotinu njih će predstavljati našu zemlju na najvećoj sportskoj smotri sveta.

Pajtić je podsetio da je Izvršno veće do sada uložilo 25 miliona dinara za pripreme naših olimpijaca, finansiralo je Univerzijadu u Beogradu i juniorsko prvenstvo Evrope u atletici u Novom Sadu.

Protekle tri godine pokrajina je uložila više od tri milijarde dinara u obnovu i izgradnju sportskih objekata, što je od izuzetnog značaja ne samo za vrhunski sport nego i zdrav i normalan život mladih.

"Od velikog značaja je investiranje u rekonstrukciju objekta na Letenci na Fruškoj gori, koji bi trebalo da preraste u Regionalni sportski centar po najvišim standardima. Moći će da obezbedi pripreme ne samo našim nego i stranim sportistima", rekao je Pajtić.

U razgovoru je učestvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.